Zatvorske vlasti: Medojević tražio da ide u Klinički centar

Izvor: RTS, 11.Dec.2018, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorske vlasti: Medojević tražio da ide u Klinički centar

Iz crnogorskog Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) saopšteno je da je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević u petak prekinuo štrajk glađu, a danas je po sopstvenoj želji iz zatvora upućen u Klinički centar Crne Gore (KCCG), radi detaljnog pregleda i utvrđivanja zdravstvenog stanja.
U saopštenju se navodi da je Medojević >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 30. novembra "stavljen u zatvor" i tada je započeo štrajk glađu, zbog čega su zatvorski lekari kontinuirano pratili njegovo stanje.

Iz ZIKS-a su naveli i da je "N.M. u toku dosadašnjeg boravka u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija uredno koristio pravo na šetnju i boravak na otvorenom prostoru, ostvario pravo na redovnu i vanrednu posetu, kao i da je koristio propisano terapiju od strane ordinirajućeg lekara iz Kliničkog centra Crne Gore".
Dodaje se da mu se u petak zdravstveno stanje pogoršalo, pa je upućen u Klinički centar.
"Dana 8. decembra usled pogoršanja zdravstvenog stanja N. M., upućen je u Klinički centar Crne Gore. Po obavljenim medicinskim pregledima i kontrolama, N. M. je otpušten iz Kliničkog centra sa potpuno stabilnim vitalnim parametrima. Istog dana prekinuo je štrajk glađu", napominje se u saopštenju.
Dodaje se da je 10. decembra, "N. M. po sopstvenoj želji od strane zatvorskog lekara upućen u Klinički centar Crne Gore radi detaljnog pregleda i opservacije u cilju utvrđivanja svih medicinskih parametara koji predstavljaju sliku njegovog zdravstvenog stanja".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medojević tražio da ga prebace u bolnicu

Izvor: B92, 11.Dec.2018

Poslanika Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića s je po njegovoj želji zatvorski lekar uputio u Klinički centar CG, radi detaljnog pregleda i opservacije...To je saopštio Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).Kako se navodi, Medojević je odmah pošto je stavljen u zatvor, počeo štrajk...

Nastavak na B92...

IZ ZATVORA U KOM JE MEDOJEVIĆ TVRDE: Lekar ga uputio u Klinički centar po njegovoj želji, u subotu prekinuo štrajk glađu

Izvor: Kurir, 11.Dec.2018

Poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojšu Medojevića je po sopstvenoj želji zatvorski lekar uputio u Klinički centar (KCCG), radi detaljnog pregleda i opservacije, saopšteno je iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.