Zaposlenima sprečen ulazak u zgradu TV Avala

Izvor: Glas javnosti, 17.Feb.2012, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposlenima sprečen ulazak u zgradu TV Avala

BEOGRAD - Zaposleni u TV Avala, koji su u štrajku već 57. dan, nisu uspeli da uđu u zgradu televizije, jer su vrata bila zaključana, a, kako su preneli, objašnjeno im je da je "ta televizija institucija i da po preporuci vlade i danas neće raditi".

Oni su istakli da se neće pomiriti sa takvom situacijom i da će i u ponedeljak pružiti podršku kolegama honorarcima koji od 20. februara imaju zabranu ulaska u zgradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << televizije i "stajaće sa njima dok se taj problem ne reši".

"Došli smo i okupili smo se da sprečimo flangrantno kršenje zakona koje se dešava iz dana u dan", rekao je novinarima predsednik Štrajkačkog odbora TV Avala Nikola Vukomanović.

On je kazao da zaposleni nisu uspeli da uđu u zgradu, jer su "vrata zaključana i unutra je prilično veći broj ljudi iz obezbeđenja nego što je to uobičajeno".

"I u ponedeljak ćemo doći sa kolegama honorarcima koji od 20. februara imaju zabranu ulaska u zgradu televizije i stajaćemo sa njima dok se taj problem ne reši", poručio je Vukomanović.

On je pozvao sve nadležne institucije da se uključe i "počnu da rade svoj posao i da problem reše, jer rešenjem problema ne dobijaju samo zaposleni, već i država".

"Interesuje nas kako to da oni nemaju interesa da naplate neki dinar od Avale, ali imaju interesa da to urade od nekih malih firmi", istakao je on.

"Ova situacija u koju su nas doveli naši vlasnici, ali i država, ne radeći svoj posao kako treba, strašna je, jer nismo organizovani tako da bi mogli da radimo bez ijednog dinara", kazao je Vukomanović.

On je dodao da "javnost treba da zna šta se dešava s televizijom Avala i da zaštiti zaposlene" i postavio pitanje: "Zašto Danko Đunić, Johan Verner Kraus i Željko Mitrović imaju povlašćen tretman?".

"Činjenica je da trećina u ponedeljak neće imati mogućnost da uđe u zgradu televzije Avala, ali se zaposleni u štrajku neće pomiriti sa tim.. Mi radimo i očekujemo da budemo isplaćeni za to i zahtevamo od odgovornih da odgovore zašto se toleriše situacija na Avali", kazao je Vukomanović.

On je dodao da će se zaposleni TV Avala koji su u štrajku obratiti i protestovati ispred RRA, Ministarstva kulture, vlade, ali i Predsedništva.

Svi honorarni saradnici TV Avala dobili su poruku putem mobilnog telefona kojom su obavešteni da će im od 20. februara biti zabranjen ulazak u zgradu televizije, rekao je ranije Tanjugu Vukomanović.

Prema njegovim rečima, potom je usledilo i isključivanje službenih telefona, a uklonjeni su i pločica i telop kojim su gledaoci obavešteni da su zaposleni u štrajku.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svim zaposlenim na TV Avala zabranjen ulaz

Izvor: Mondo, 17.Feb.2012

Zaposleni u TV Avala, koji su u štrajku već 57. dan, nisu danas uspeli da uđu u zgradu televizije, jer su vrata bila zaključana, a, kako su preneli, objašnjeno im je da je "ta televizija institucija i da po preporuci vlade i danas neće raditi".

Nastavak na Mondo...

Štrajkačima zabranjen ulaz u TV Avala

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Feb.2012

Zaposleni u TV Avala, koji su u štrajku već 57. dan, nisu danas uspeli da uđu u zgradu televizije. Honorarcima je u međuvremenu otkazana saradnja, a sa ekrana TV Avala je uklonjeno obaveštenje o štrajku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Zaključana vrata TV Avale

Izvor: Danas, 17.Feb.2012

Zaključana vrata i pripadnici obezbeđenja dočekali su juče zaposlene televizije Avala, koji su pokušali da uđu u zgradu na svoja radna mesta. Pošto nisu ovog puta uspeli da uđu, predsednik štrajkačkog odbora Nikola Vukomanović najavljuje da će u ponedeljak pokušati ponovo da se vrate u svoje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.