Vožnja po nedeljnom voznom redu

Izvor: RTS, 09.Dec.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vožnja po nedeljnom voznom redu

Meštani Pančeva i okolnih sela imaju problem sa prevozom, jer od petka gradsko autotransportno preduzeće saobraća po nedeljnom redu vožnje. Mehaničari su već nedelju dana u takozvanom „belom“ štrajku", ne popravljaju veće kvarove, jer nisu, kao vozači, dobili obećanu novčanu pomoć u iznosu od 30 hiljada dinara.

Od petka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Pančevu i okolnim selima na linije izlazi 15 autobusa manje nego što je uobičajeno za radni dan. Gradski autoprevoznik objavio je da saobraćaju po nedeljnom redu vožnje. Mnogi putnici za to nisu ni čuli, pa im se dešava da čekaju na stanicama:
"Nisam čuo. Čekam 20 minuta.Ne znam. Ima valjda neki novi sistem, ukinuli su na pola sata.Pravi problem, bolje je kad ima češće, velika je gužva.Problem je, dete vodim kući, pa ide u školu", kažu.
Broj polazaka je redukovan zbog štrajka mehaničara. U poslednjih nedelju dana odbijaju da popravljaju veće kvarove, jer nisu dobili obećanu novčanu pomoć, kao njihove kolege vozači.
"Totalno je urađena jedna diskriminacia svih drugih profesija. Isforsirani su samo vozači. Jedu oni momentalno deficitarni, ali deficitarni su i majstori, i drugi. Dnevno se održavaju autobusi, popravljaju se vozila koja ostanu na terenu, da se ne bi ugrozila bezbednost na putu." ističe Milan Marković, sindikat mehaničara ATP-a.
Trenutno ATP ima preko 30 pokvarenih autobusa i trebalo bi nekoliko dana da se to popravi.Jedino nije ukinuta ni jedna linija ka Beogradu, jer tu ima najviše putnika i za preduzeće je najisplativije.
Rukovodstvo ATP-a nije želelo da nam da izjavu. Samo su nam rekli da nema dovoljno autobusa i da će zbog toga, dok se problemi ne reše, do daljnejeg saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.