Vlada traži da Ivanovića pregleda tim lekara

Izvor: RTS, 07.Mar.2014, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada traži da Ivanovića pregleda tim lekara

Zdravstveno stanje Olivera Ivanovića narušeno je pošto četvrti dan štrajkuje glađu u pritvoru u Prištini, zahtevajući da bude premešten u istražni pritvor u Kosovskoj Mitrovici. Ministar Aleksandar Vulin traži da Ivanovića pregleda odgovarajući tim lekara.

Oliver Ivanović ne odustaje od štrajka glađu, ne bi li izdejstvovao da mu se omogući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odbrana sa slobode ili bar da iz Prištine bude premešten u istražni pritvor u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović štrajkuje već četvrti dan, a jedini ko ima pravo da mu omogući premeštaj jeste upravnik zatvora u Prištini.

Oliver Ivanović je 40 dana u istražnom pritvoru i ostaće u njemu najmanje još 50. Premeštaj u pritvor u Mitrovici za sada mu nije dozvoljen. Obilaze ga supruga i advokat.

"Za ovih nekoliko dana on je smršao četiri kilograma. Posećuju ga samo albanski lekari, što se njemu ne sviđa, pa je od mene zatražio da se čujem i dogovorim sa nekim našim lekarima, i ja radim na tome", rekla je Milena Ivanović.

Ministar zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je da će svakako tražiti da Ivanovića pregleda odgovarajući tim lekara kojima se veruje i za koje zna da će se sigurno ponašati maksimalno profesionalno i u skladu sa standardima.

Prema njegovim rečima, to očekuje i njegova porodica i čim se dobije dozvola - tim je za to spreman. Olivera Ivanovića danas je obišao i advokat Aleksandar Vlajić.

"Koncentracija mu je veoma loša. Nije mogao da izdrži posetu do kraja. On boravi u jednoj ćeliji koja ima manje od šest kvadrata, koja nema dnevno svetlo, a neonsko svetlo radi 24 sata", naveo je Vlajić.

Prema njegovim rečima, Ivanović je jedini pritvorenik Srbin u prištinskom zatvoru i on ne može da šeta tamo gde šeta stotinu Albanaca.

Ivanoviću je tokom šetnje ponuđena policijska pratnja, što je on odbio. U pritvoru ima mogućnost da se informiše preko tri TV kanala i to na albanskom jeziku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.