Verbalni sukob radnika i ministra

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2015, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbalni sukob radnika i ministra

SARAJEVO - Više od stotinu radnika KJP "Skenderija" danas je u prostoru ovog centra održalo štrajk upozorenja, tražeći da im isplate barem jednu od četiri zaostale plate i topli obrok do 1. marta, a pale su i teške riječi između njih i resornog ministra.

Menadžment ovog preduzeća radnicima duguje četiri plate i šest toplih obroka, a doprinosi im nisu uplaćeni od aprila prošle godine.

Salem Alibegović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << predstavnik Sindikata radnika KJP "Skenderija", ističe da su se radnici prije godinu dana iselili iz upravne zgrade u jedan skučeni prostor kako bi uštedjeli novac i izdali zgradu, međutim, do danas menadžment još ništa nije učinio kako bi pod zakup dao upravnu zgradu.

U toku jednosatnog štrajka došlo je do verbalnog sukoba između grupe radnika i ministra privrede KS Emira Hrenovice.

Radnici su se obratili ministru riječima: "Vi ste ministar, vi treba da upravljate našom firmom, kao i naš direktor, jer mi smo javno preduzeće."

Hrenovica je na ovo uputio radnicima kritiku, kazavši im da su godinu dana bili mirni, primali plate, a sad je "malo zapelo" i odmah idu u štrajk.

Jedan od radnika vidno iznerviran počeo je da viče na ministra. "Zapelo!? "Direktor je mom djetetu gurnuo ruku u usta i uzeo mu hljeb iz usta. I vi kažete - malo zapelo. Eto, mi smo krivi, nije kriv ni direktor, ni vlada", galamio je ogorčeni radnik.

Na sve ovo Hrenovica se obratio novinarima rekavši da ne može da da izjavu "jer će ga radnici ubiti", optuživši radnike da su oni ti koji su palili austrougarsku zgradu (op.a. misli na proteste od 7. februara i paljevinu zgrade Kantona Sarajevo).

"Izgorjela je austrougarska zgrada i sad se sve ponavlja", rekao je Hrenovica.

Istakao je da on u KJP "Skenderija" još ne vidi velike probleme, te da bi menadžment trebalo da odgovara zbog kašnjenja plata.

Ustvrdio je da je 10 miliona KM koje je proteklih godina iz Kantona Sarajevo izdvajano za "Skenderiju" netransparentno trošeno, te da za to neko mora odgovarati.

"Znam da su neke prijave u policiji, a i u Tužilaštvu KS, a kako će se to završiti ne znam", dodao je Hrenovica.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Štrajk radnika „Niskogradnje“

Izvor: Capital.ba, 18.Feb.2015

NIŠ, Zaposleni u niškom Građevinskom preduzeću „Niskogradnja“ stupili su u štrajk, tražeći od vlasnika firme Dragana Milenkovića da im isplati šest zaostalih zarada. Radnici traže isplatu tri minimalne zarade za posljednja tri mjeseca, kao i tri zaostale plate iz prošle godine. Radnici...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.