Izvor: Blic, 06.Mar.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomenik patrijarha Pavla na Tašmajdanu osvanuo sa KECELJOM

U nedelji u kojoj se obeležava 8. mart Dan žena, aktivistkinje pripadnice nekoliko ženskoh organizacija izvele su performans u prestonici tako što su na nekoliko spomenika muškaraca važnih u srpskoj istoriji okačile kecelje sa porukama poput "Nauka je ženskog roda", "Abortus je žensko pravo" i "Podržavam ženski štrajk".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"ABORTUS JE ŽENSKO PRAVO" Ženske organizacije "okitile" keceljama spomenike patrijarhu Pavlu, Pekiću, Tesli

Izvor: Blic, 06.Mar.2019

Spomenici zaslužnim srpskim muškarcima Nikoli Tesli, patrijarhu Pavlu, Borisalvu Pekiću, Josifu Pančiću, Dositeju Obradoviću i Jovanu Cvijiću osvanuli su u novom ruhu - dobili su ljubičaste kecelje na kojima su natpisi: "nauka je ženskog roda", "abortus je žensko pravo" i "podržavam ženski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.