Sindikati da pokažu da žele normalizaciju stanja

Izvor: Beta, 30.Jan.2015, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati da pokažu da žele normalizaciju stanja

BEOGRAD, 30. januara 2015. (Beta) - Ministar prosvete Srbije Srdjan Verbić izjavio je u petak da sindikati prosvete koji već dva meseca štrajkuju, moraju da pokažu volju da se normalizuje stanje u školama.

"Dok su sindikati zaposlenih u drugim delatnostima ovaj problem rešavali bez strajka, sindikati radnika u prosveti su štrajkovali. Mi smo ispunili sve njihove uslove sem jednog, a to je da se njihove plate izuzmu od smanjenja", rekao je Verbić za RTS.

Po njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rečima, kolektivni ugovor koji je ponudjen sindikatima prosvetnih radnika bolji je od prethodnog jer nastavnicima daje više prava.

"Trudili smo se da im izadjemo u susret, ali se sindikati za dva meseca ni za milimetar nisu pomerili u svojim zahtevima, tako da je isti broj škola u štrajku", kazao je ministar.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Verbić: Sindikati da pokažu da žele normalizaciju stanja

Izvor: Studio B, 30.Jan.2015

Ministar prosvete Srbije Srđan Verbić izjavio je večeras da sindikati prosvete koji već dva meseca štrajkuju, moraju da pokažu volju da se normalizuje stanje u školama. .."Dok su sindikati zaposlenih u drugim delatnostima ovaj problem rešavali bez strajka, sindikati radnika u prosveti su štrajkovali....

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.