Sindikat TENT-a: Ispuniti sporazum

Izvor: B92, Beta, 18.Jan.2010, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat TENT-a: Ispuniti sporazum

Beograd -- Sindikat Termoelektrane "Nikola Tesla" (TENT) razmotriće obnavljanje štrajka ukoliko Vlada Srbije ne primeni sporazum o povećanju plata u tom preduzeću.

"Najavom ministra (ekonomije) Mlađana Dinkića o mogućem otkazivanju sporazuma, upozoravamo Vladu Srbije da štrajk nije otkazan i neće biti odjvljen do početka primene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sporazuma", navodi se u saopštenju. Kako se ističe, potpisivanjem sporazuma sa Sindikatom EPS-a i Sindikatom TENT-a Vlada je preuzela obavezu da ih realizuje.

Sindikat TENT-a je 12. januara prekinuo dvodnevni štrajk nakon što je sa poslovodstvom postignut dogovor o povećanju zarada za oko 8,5 odsto na osnovu smenskog rada i usklađivanja plata sa inflacijom.

Pre toga su Sindikat EPS-a, poslovodstvo tog javnog preduzeća i Vlada Srbije 8. januara potpisali sporazum kojim je predviđeno da se radnicima ove godine uz plate podele mesečne naknade od oko 9 000 dinara, odnosno ukupno 3,75 milijardi dinara iz dobiti preduzeća za 2010.

Vlada Srbije se dogovorom sa Međunarodnim monetarnim fondom obavezala da neće povećavati plate u javnom sektoru, a ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je danas da neće biti povećavanja plata u EPS-u i javnom sektoru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.