Sa Sinišom gladuju i supruga i sestra

Izvor: Kurir, 29.Dec.2012, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Sinišom gladuju i supruga i sestra

KURŠUMLIJA - Siniši Vacevu iz Kuršumlije, koji već šesti dan štrajkuje glađu u skupštinskoj sali, juče su se pridružile supruga Verica i sestra Violeta Simonović.

Štrajk je započelo i još pet radnika, čija su radna mesta u Sportskom centru i Direkciji za izgradnju novim sistematizacijama ukinuta.

Sinišina supruga Verica kaže da ona ni kući ništa nije jela, od kada je on započeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << štrajk.

- Živeli smo nas četvoro od te njegove plate i školovali decu. Još smo i podstanari.Došla sam kod njega jer mi je svejedno da li sam kući ili ovde, jer ni kući ništa nisam jela. Ovde sam bar sa svojim mužem. Molim nadležne da se ovaj problem reši jer ako Siniša izgubi zdravlje, šta će mu onda i posao-kaže uplakana Verica i dodaje da nju politika ne zanima, već hoće samo mirno da živi sa svojom porodicom.

Sinišina sestra Violeta Simonović dodaje da je ošla da podrži brata u njegovoj pravednoj borbi za egzistenciju svoje porodice.

Vidno iznuren, Sniniša Vacev priznaje da oseća blagu vrtoglavicu i ima povremene nesvestice, što znači da shvata da mu je zdravlje ugroženo ali kaže da drugi izlaz nema.

- Ja sam izabrao ovaj način da se borim za sebe, svoju porodicu i svih 16 radnika koji će ostati bez posla. Drugi način nemam. Apelujem na Vladu Srbije da interveniše da Opštinsko veće promeni odluku-kaže Vacev i dodaje da niko ne može da ga natera da odustane od štrajku glađu po cenu živta.

Podsetimo, Opštinsko veće je usvojilo nove sistematizacije u Sportskom centru, Direkciji za izgradnju, Narodnoj biblioteci i Turističkoj organizaciji, kojima je predviđeno da 16 radnika ostane bez posla. Do sada je dva radnika dobilo rešenje o otkazu.

Predsednik opštine Radoljub Vidić je ranije u zvaničnom saopštenju ocenio štrajk kao politikanstvo. Vidić pojašnjava da će svi radnici koji ostaju bez posla dobiti odgovarajući otpremninu. Međutim, ovi radnici tvrde da je ovo politički obračun vlasti koju predvodi SNS, prema političkim neistomišljenicima, jer su svi ovi radnici zaposleni u vreme kad su na vlasti bili DS i URS.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.