Radnici Nibens grupe čekaju isplatu zarada ispred vlade

Izvor: Studio B, 20.Okt.2011, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Nibens grupe čekaju isplatu zarada ispred vlade

Radnici Nibens grupe okupili su se jutros ispred zgrade Vlade Srbije gde čekaju potvrdu da su im uplaćene zaostale zarade, a prema dogovoru sa premijerom i resornim ministrom.

Sindikat Nibens grupe i Vlada Srbije dogovorili su se juče da Putevi Srbije danas isplate zaostale zarade radnicima pet preduzeća koja posluju u okviru Nibensa i čiji radnici štrajkuju.

Generalni sekretar Samostalnog sindikata Preduzeća za puteve Beograd Dejan Pantić je agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Beta juče rekao da će radnici doći ispred zgrade Vlade Srbije i čekati dogovor sa AIK bankom o isplati zarada koji je zakazan za 10 sati, da bi se uverili da će im zaostale plate biti zaista isplaćene.

Sindikati pet putarskih preduzeća iz Nibens grupe prethodna dva dana su protestovali pred zgradom Vlade Srbije u Beogradu, zahtevajući da se reši problem dugovanja tih firmi i da im se omogući rad.

Radnici zahtevaju i konvertovanje potraživanja banaka u kapital preduzeća. Računi preduzeća iz Nibens grupe blokirani su zbog dugova od oko 180 miliona evra, od kojih je oko 130 miliona evra dug bankama. Zbog toga je sa bankama postignut dogovor o restrukturiranju preduzeća kroz stečaj.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković je u maju uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i za 32 miliona evra oštetio Fabriku maziva iz Kruševca, koju je kupio u privatizaciji.

Preduzeća iz grupe Nibens imaju više od 5.000 zaposlenih. Putari iz te grupe održavaju više od 40 odsto puteva u Srbiji i učestvovali su u gradnji autoputa na Koridoru 10 kroz Srbiju, a PZP "Beograd" je angažovano na gradnji autoputa na takozvanom koridoru 11. Saobraćaj u Nemanjinoj ulici se odvija bez zastoja.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.