Izvor: Deutsche Welle, 01.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznik rada u znaku protesnih šetnji širom sveta

U svetu se danas obeležava 1.maj - Međunarodni praznik rada, u znak sećanja na radnike u Čikagu koji su pre tačno 132 godine stupili u štrajk zahtevajući bolje uslove rada. To je dan kada se u svetu organizuju protesti.

Nastavak na Deutsche Welle...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvomajski protest u Beogradu

Izvor: Press, 01.Maj.2008

Širom sveta se danas raznim manifestacijama ili prosto izletima obeležava 1. maj kao Međunarodni praznik rada u znak sećanja na radnike u Čikagu, koji su pre 132 godine zahtevali bolje uslove rada..

Nastavak na Press...

Prvomajske demonstracije širom sveta obeležili neredi

Izvor: Blic, 01.Maj.2008

Međunarodni Dan rada 1. maj obeležava se danas širom sveta sindikalnim protestima na kojima se zahtevaju bolji uslovi života i rada, a na nekim mestima tokom protesta došlo je i do sukoba demonstranata i policije.....Kupovna moć i reforma penzionog sistema glavne su teme prvomajskih manifestacija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Deutsche Welle. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Deutsche Welle. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.