Osuđenik hoće u zatvor na Kosovu

Izvor: Blic, 06.Feb.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđenik hoće u zatvor na Kosovu

Niš - Osuđenik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu Igor Nasković počeo štrajk glađu tražeći da na izdržavanje kazne bude premešten u zatvor na Kosovu i Metohiji, saopšteno je juče u niškom Centru za ljudska prava.

Nasković, inače Srbin sa Kosova, osuđen je 2004. godine u Gnjilanu na 18 godina i tri meseca zatvora zbog ubistva, a posle presude je premešten u niški zatvor.

On je i 2010. godine mesec dana štrajkovao glađu nakon što mu je zahtev za premeštaj odbijen, a sada je ponovo počeo da obija hranu, tražeći da se vrati u zatvor na Kosovu kako bi porodica mogla lakše da ga posećuje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZATVORENIK IZ NIŠA ŽELI NA KOSOVO

Izvor: Kurir, 06.Feb.2011

NIŠ- Osuđenik niškog Kazneno-popravnog zavoda Igor Nasković otpočeo je štrajk glađu u toj ustanovi zahtevajući da ga premeste u zatvor na Kosovu, rečeno je u Centru za ljudska prava u Nišu..NIŠ- Osuđenik niškog Kazneno-popravnog zavoda Igor Nasković otpočeo je štrajk glađu u toj ustanovi...

Nastavak na Kurir...

Osuđenik štrajkuje glađu jer želi u zatvor na Kosovu

Izvor: Danas, 06.Feb.2011

Advokat Centra za ljudska prava iz Niša uputio je molbu Upravi za izvršenje zavodskih sankcija za premeštaj osuđenika Igora Naskovića iz niškog u odgovarajući zatvor na Kosovu i Metohiji. Nasković, iz kosovske opštine Gnjilane, štrajkuje glađu od 17. januara ove godine, zahtevajući ovakav...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.