Opšti haos u Atini: Odustanite, ineče još gore

Izvor: B92, 06.Jul.2016, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opšti haos u Atini: Odustanite, ineče još gore

Atina -- Zbog opšteg štrajka u sistemu javnog prevoza u grčkoj prestonici Atini je saobraćajni haos.

Sindikalci najavljuju da će nastaviti sa ovakvim vidom protesta sve dok vlast ne odustane od privatizacije.

Privatizacija javnog prevoza je deo uslova EU da grčka dobije međunarodnu finansijsku pomoć.

AP je prenosi da većina radnika u sistemu javnog prevoza u Atini učestvuje u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 24-časovnom štrajku.

Stali su vozovi prigradske železničke mreže i metroa, što je izazvalo probleme u saobraćaju kojima je doprinela i odluka vozača tramvaja da na četiri sata obustave rad.

Grčki list Katimerini piše će tramvajdžije ponoviti štrajk kasnije danas što bi moglo da napravi još veće probleme u funkcionisanju saobraćaja.

Radnici atinskog javnog prevoza okupili su se ispred sedišta državne agencije za privatizaciju kako bi protestvovali protiv privatizacije železničkog sistema.

AP podseća da je Grčka zavisna od zajmova za spas od bankrota koje je dobila od drugih država članica evrozone i MMF-a u tri paketa od 2010.

U zamenu za te zajmove, vlasti Grčke su prihvatale primenu mera štednje, uključujući privatizacije.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.