Od 1. aprila sve bašte kafića biće iste

Izvor: RadioCity.rs, 11.Dec.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 1. aprila sve bašte kafića biće iste

Niške kafedžije štrajkovale su zbog toga što im je grad naložio da uklone tende i platforme ispred svojih ugostiteljskih objekata u zimskom periodu. Štrajk i uklanjanje letnjih bašti su obustavljeni, jer je doneta odluka da od 1. aprila svi ugostitelji treba da usaglase svoje bašte sa Zavodom za urbanizam.
„U Nišu neće vladati šarenilo“ | Sve bašte ispred ugostiteljskih objekata moraće da budu unificirane >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << i usklađene sa određenim parametrima u svakom delu grada. To znači da će visine tendi i veličine platformi bašti u Kazandžijskom, Pobedinoj, Parku Svetog Save ili u ulici 9. brigade biti iste, samo će se razlikovati po inventaru.
Mi smo anketirali naše sugrađane, koji smatraju da trotoar treba da bude pristupačniji invalidima, ženama sa kolicima, starijim ljudima i šetačima uopšte:
„Oni treba da smanje širinu ulice gde su se rasporedili. Svi kafići treba da budu uži i da ima prostora za hodanje, za decu, i da se ljudi ne guraju jedan uz drugog“, rekla nam je starija gospođa.

Jedan mlađi Nišlija misli da su gradu potrebni kafići, ali da vlasnici moraju redovnije i urednije da plaćaju svoje dažbine prema gradu.
„Bašte treba da postoje, to je super i to drži naš grad i lepši je grad, ali treba da se plati za tu baštu. Svaka firma treba da plaća svaki državin ili gradski kvadrat koji koristi“, priča naš sugrađanin.
Mišljenja o odluci da visine tendi i veličine platformi bašti u određenim delovima grada budu iste, kod naših sagovornika su podeljena. Neki smatraju da svi kafići treba da budu jednaki i da ne štrče jedan od drugog, a ima i onih za koje je to potpuna besmislica, jer svaka bašta mora da ima svoj identitet i duh.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.