Ni reč o 15.000 za prosvetare

Izvor: B92, 21.Jan.2015, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ni reč o 15.000 za prosvetare"

Ministarstvo prosvete saopštilo je da u pregovorima o kolektivnom ugovoru, kao i o prekidu štrajka, nije bilo reči o iznosima godišnjih i jubilarnih nagrada.

Ministarstvo je u saopštenju demantovalo današnju izjavu predsednika Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodana Brajkovića da bi kroz dve nagrade, novogodišnju i vidovdansku, prosvetni radnici mogli da dobiju oko 15.000 dinara.

"Iznenađeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo neistinitom izjavom Slobodana Brajkovića. Iznenađenje je još veće utoliko što Brajković nije ni bio učesnik poslednjih pregovora ministarstva i sindikata", navodi se u saopštenju i dodaje da žale jer Brajković neistinitom izjavom otežava pregovore ministarstva i sindikata.

Brajković je ranije danas Tanjugu rekao da bi kroz dve nagrade, novogodišnju i vidovdansku, prosvetni radnici mogli da dobiju oko 15.000 dinara, što bi dovelo do toga da se štrajk koji traje dva meseca okonča 26. januara, kada treba da budu potpisani PKU i sporazum sindikata i Ministarstva prosvete.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.