Ministarstvo pozvalo advokate da počnu sa radom

Izvor: Akter, 10.Sep.2014, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo pozvalo advokate da počnu sa radom

Ministarstvo pravde ponovo je pozvalo beogradske advokate da obustave štrajk, koji su danas započeli i od sutra počnu da rade, kako bi sprečili nastanak štete za državu, za sebe a najviše za stranke

Državni sekretar Ministarstva pravde Biljana Pavlović apelovala je na advokate da prekinu obustavu rada u skladu sa, kako je rekla, dogovorom Ministarstva pravde i predstavnicima Advokatske komore Srbije koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je postignut pre desetak dana, a koji se tiče drugačijeg oporezivanja advokata.

"Postigunt je dogovor i formirana je radna grupa koja je sačinjena od predstavnika ministarstava finansija i pravde i advokata iz advokatskih komora Srbije i Beograda", navela je Pavlović.

Prema njenim rečima, radna grupa će nastaviti da radi sredinom sledeće nedelje bez ili sa beogradskih advokata, a to zavisi od njih.

"Ako žele da odlučuju o načinu i visini oporezivanja u vezi sa čim je i njihov zahtev i zbog čega su prekinuli sa radom Ministarstvo pravde ih još jednom poziva da obustave štrajk i od sutra počnu sa radom, kako bi sprečili nastanak štete koji trpi i država i oni sami a najviše stranke koje su već imale zakazana ročišta pred sudom", naglasila je Pavlović.

Beogradski advokati danas su ponovo obustavili rad zbog nezadovoljstva povećanjem paušalnih poreskih nameta, zbog čega se odlažu suđenja i druge procesne radnje u sudovima u glavnom gradu, iako je Ministarstvo pravde izrazilo spremnost za rešavanje tog problema i pozvalo advokaturu da ne stupa u štrajk.

Advokati su najavili da će štajk trajati do konačnog ispunjenja njihovih zahteva da se paušalni poreski nameti vrate na visinu od 2013. godine.

Shodno toj odluci advokati iz Beograda, neće dolaziti na suđenja, istrage, saslušanja u policiji ili tužilaštvu u slučajevima gde je po zakonu neophodno prisustvo branioca, niti će obavljati druge poslove, sem onih koji su vezani za rokove kao što je pisanje žalbi, ili vanrednih pravnih lekova.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.