Menadžment Fabrike vagona podneo ostavku

Izvor: Blic, 08.Feb.2014, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Menadžment Fabrike vagona podneo ostavku

Direktor Fabrike vagona iz Kraljeva Zoran Bogdanović, i još četvorica izvršnih direktora koji su činili menadžment ove kraljevačke fabrike, čiji su radnici u štrajku već osam meseci zbog neipslaćenih zarada, podneli su danas ostavke.

U Fabrici vagona danas se okupilo oko 300 radnika, jer je bio najavljen sastanak Nadzornog odbora na kojem je trebalo da se raspravlja o daljoj sudbini nekadašnjeg kraljevačkog giganta, ali je sastanak počeo ostavkama kompletnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << menadžmenta, zajedno sa direktorom Bogdanovićem.

Predsednik Sstrajkačkog odbora Fabrike vagona, Nenad Terzić, rekao je Tanjugu da su se radnici okupili u fabrici jer su dobili nezvanične informacije, da bi Fabrika vagona mogla da ode u stečaj.

- Dobili smo jednu takvu informaciju, i spontano se okupilo više od 300 radnika. Medjutim, na sednici su svi direktori podneli ostavke. Zastupnica kapitala u ponedeljak ide na sastanak u ministarstvo privrede. Mi smo predložili da ona preuzme vodjenje fabrike, dok se ne stabiluzuje nastala situacija - rekao je Terzić.

Za ponedeljak je zakazan nastavak protesta radnika, koji su u prethodna četiri dana blokirali Ibarski most u Kraljevu i nekoliko raskrsnica.

Radnici su u štrajku već osam meseci, a za to vreme nije im isplaćen ni dinar. Oni traže isplatu bar polovine zaostalih zarada, a duguje im se u proseku 18 plata, povezivanje tri godine radnog staža i overu zdravstevnih knjižica.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Menadžment fabrike vagona podneo ostavku

Izvor: Radio 021, 08.Feb.2014

Direktor Fabrike vagona iz Kraljeva Zoran Bogdanović, i još četvorica izvršnih direktora koji su činili menadžment ove kraljevačke fabrike, čiji su radnici u štrajku već osam meseci zbog neisplaćenih zarada, podneli su danas ostavke.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.