Izvor: Radio 021, 22.Avg.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Pavlović predala Vučiću zahtev za sastanak

Vlasnica Kanala 9 iz Novog Sada Maja Pavlović, koja treći put štrajkuje glađu, predala je danas zahtev da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić primi na sastanak, u okviru svog obećanja iz 2016. godine da će primati građane jednom mesečno od 5.00 do 8.00 časova, kao i da će nastaviti štrajk ispred te institucije do daljnjeg.

Pavlović je ispred Predsedništva Srbija novinarima kazala da se nada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da će Aleksandar Vučić, ako je, kako je ranije kazao, predsednik svih građana Srbije, imati sluha za njene zahteve.

"Svi smo svedoci da sam ja već deset dana potpuno nevidljiva za vlast i zato smo danas došli najbliže moguće ispred Predsedništva Srbije", izjavila je Pavlović i navela da ne traži da joj se otplate dugovi i da ne plaća takse, već da traži "svoje koje piše u zakonu".

Ona je dodala i da će Vučića smatrati odgovornim za njeno zdravstveno stanje. "Jako je važno da živimo u zemlji koja ima vladavinu prava i u kojoj postoji sloboda medija", rekla je Pavlović i poručila novinarima da ne ćute dok ih gase, kao i da ne dozvole da ih ućutkaju raznim pritiscima i spinovima.

Ona je navela da ju je od zvaničnika jedino posećivao državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović, kao i da je on juče bio u Vladi Srbije i pokušao da dobije neke informacije u vezi s njom, ali da nije uspeo.

"Mi smo deset dana sedeli ispred REM-a niko nije izašao da pita kako smo, a ne da pokušaju da nam pomognu na neki način", kazala je Pavlović. Ona je navela da od prvog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ne očekuje ništa i da se samo nada da će počitati njen dopis.

"Ja ne volim ništa da očekujem, jer što više očekujete, više budete razočarani. Ja se nadam da će predsednik pročitati ovaj moj dopis i da će kao čovek koji vodi ovu državu imati neku pametnu ideju, instrukciju kojim putem da idem dalje", rekla je Pavlović.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.