Huligani odlučni da studentima obezbede normalnu nastavu

Izvor: Njuz.net, 07.Nov.2011, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huligani odlučni da studentima obezbede normalnu nastavu

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Huliganima žao što studenti od početka protesta propustili brojna predavanja

BEOGRAD, 7. novembar 2011 (Njuz) - Grupa huligana koja je preksinoć napala studente koji blokiraju Filozofski fakultet, izdala je jutros saopštenje u kojem je demantovala da njihova inicijativa da se prekine štrajk ima bilo kakvu političku pozadinu, već da je reč samo o njihovoj želji da se studentima omogući da neometano posećuju predavanja i obrazuju se.
Jedan od potpisnika saopštenja Đole Mengele smatra da će njihova akcija u mnogome popraviti i imidž huligana u Srbiji, koje su do sada često optuživali za neka loša dela.
- Ne znam da li postoji osoba koja će imati nešto protiv naše zamisli da studentima obezbedimo da idu na predavanja i uče. Ovom akcijom smo želeli da pokažemo svima da biti huligan ne znači samo tući pedere, cigane, ljude po autobusima, i još ponekog, već da je to i briga prema društvu u kom živiš i želja da pomogneš mladima da se školuju – smatra Đole Mengele.
Njegov kolega huligan Slavko Ajhman smatra da, i pored nesumnjive dobre namere koju su imali, pojedini mediji izvlače podatke iz konteksta i sve vreme akcentuju priču o pajseru.
- Slika koju je javnost stekla o nama, a tu najpre treba kriviti pojedine medije, je takva da i kada uradimo neko dobro delo, oni u njemu pronađu nešto što na prvi pogled može da deluje loše i oko toga grade sve vesti – kaže Slavko Ajhman – Koji god naslov pogledate, svugde se spominje „pajser“, kao da je suština naše priče u samom pajseru. On je samo pretmet, mogla je tu da se nađe i bejzol palica, šipka, bilo kakva motka, ma šta god vam padne na pamet. Suština nije u pajseru, već našoj želji da pomognemo mladima u Srbiji da se obrazuju, a ne da gube nastavu sedenjem u zagušljivim hodnicima – dodaje Slavko Ajhman.
Uprava Filozofskog fakulteta nije još uvek izdala zvanično saopštenje povodom ove inicative, a Njuz nezvanično saznaje da se nekolicina profesora zahvalilo huliganima na naporu da mladim akademcima obezbede normalno školovanje.
Marko Dražić
REKLAMA: Knjiga koju možete da čitate tokom dosadnih predavanja. Njuz.net predstavlja „Ovo nam možda nije trebalo“

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.