Glavaš vraćen iz bolnice u zatvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavaš vraćen iz bolnice u zatvor

Osuđenik za ratne zločine protiv srpskih civila, Branimir Glavaš koji je zbog lošeg zdravstvenog stanja danas odveden u bolnicu, vraćen je u istražni zatvor u zagrebačkom Remetincu pošto lekarima nije dozvolio da ga pregledaju, javila je večeras Hrvatska televizija.

Glavaš štrajkuje glađu i ne pije vodu od prošlog četvrtka, kada je pritvoren.

Vrhovni sud Hrvatske prihvatio je prošle sedmice žalbu tužilaštva na odluku Županijskog suda i Branimiru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Glavašu ponovo odredio istražni zatvor.

Pritvor mu je određen zbog toga što je na snazi prvostepena presuda kojom je osuđen na deset godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilima srpske nacionalnosti u Osijeku 1991. godine.

Pravne nedoumice proizvela je januarska odluka Ustavnog suda Hrvatske o poništenju pravosnažne presude Vrhovnog suda kojom je Glavaš bio osuđen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilima srpske nacionalnosti u Osijeku 1991. Sud je zatražio da se postupak ponovi.

Glavaš je potom pušten iz mostarskog zatvora u kojem je bio jer je uoči izricanja presude u Hrvatskoj pobegao u BIH čije državljanstvo takođe ima.

U zatvoru je ukupno proveo više od pet godina.

Glavaš je već štrajkovao glađu 2007. godine kada je bio u pritvoru zbog optužbi za ratne zločine protiv srpskih civila u Osijeku 1991. u slučajevima "Garaža" i "Selotejp". I tada je zbog lošeg zdravstvenog stanja bio u bolnici.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.