Borce od rana više boli nebriga

Izvor: Vesti-online.com, 11.Avg.2018, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borce od rana više boli nebriga

Deset članova Udruženja boraca rata od 1990, koji su u sredu i četvrtak radikalizovali štrajk glađu probadajući šake ekserima, u petak su, posle posete Negovana Stankovića, državnog sekretara u Ministarstvu za rad, privremeno obustavili ovaj ekstreman vid protesta, ali samo na jedan dan.

- Od tri prioritetna zahteva, dva će najverovatnije uskoro biti rešena, ali i dalje čekamo da naša dva borca i njihove porodice posle pet godina dobiju struju. Kao znak dobre >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << volje, da pokažemo da nismo nikakvi ludaci, već borci koji ne žele da ih iko ponižava, dali smo rok od jednog dana da nešto urade. U suprotnom, nastavljamo dalje - kaže za "Vesti" Ljubomir Bradić, predsednik ovog udruženja i generalni sekretar Udruženja boraca Gvozdeni puk.

U roku od samo 24 sata, Bradić je prvi probio sebi šaku, a za njim je to učinio i 64-godišnji Gojko Arsenović. Posle toga u prostorije ovog udruženja je u četvrtak popodne upala policija, a istovetan scenario se dogodio i u Opštoj bolnici Valjevo gde je Arsenović prebačen jer se ubrzo posle probadanja šake onesvestio.

- I on i ja smo sada dobro, a zbog ovakvog bahatog ponašanja policije već smo podneli krivične prijave opštinskom tužilaštvu - navodi Bradić.

Prvi zahtev valjevskih štrajkača jeste da se sredi enterijer Spomen-obeležja borcima proteklih ratova.

- Već dve godine kumimo opštinsko rukovodstvo i ništa. Državni sekretar se uverio kakvo je to ruglo postalo: polomljene klupe, pocepane zastave, ograda iskrivljena na dva mesta, raskliman držač svetla, ukradene tri klupice... Drugi zahtev jeste da stručna lekarska komisija utvrdi da li je naš saborac zaista potpuno zdrav kako je to nedavno utvrđeno. Ne tražimo nikakvu protekciju već da komisija radi po zakonu - kaže Bradić.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.