Učenike čeka 11 radnih subota

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 17.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenike čeka 11 radnih subota

BEOGRAD - Štrajk dela prosvetnih radnika ušao je u četvrtu nedelju, a škole koje su bile u potpunoj obustavi rada tokom 11 radnih dana moraju nadoknaditi izgubljene časove.

Učenici i roditelji ljuti na profesore

Više nema škole u kojoj nema nastave, ali je sada na redu nadoknađivanje gradiva

Pojedini učenici kažu da ne bi voleli da se nadoknađuju propušteni

časovi, jer će u tom slušaju i oni početi da štrajkuju, prenosi RTS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
"Loše je ako bude nadoknade, jer moramo da se spremamo za prijemni ispit", kaže jedan od učenika.

Roditelji upozoravaju da često ni redovna nastava nije dovoljna da deca savladaju gradivo.

"Od šestog razreda osnovne škole, pa do kraja srednje škole, 90 odsto

roditelja plaća privatne časove, a u moje vreme, pre dvadesetak godina,

kad sam završio srednju školu, ne pamtim da sam jedan jedini čas platio

privatno", kaže jedan roditelj.

Direktori škola predali su školskim upravama planove nadoknade gradiva propuštenog za vreme štrajka, koji do petka treba da budu dostavljeni i potom odobreni u Ministarstvu prosvete.

Za svaku školu ponaosob utvrdiće se kako će nadoknaditi izgubljeno, rečeno je u Ministarstvu prosvete.

Prva beogradska gimnazija bila je u potpunoj obustavi rada od 28. januara do 9. februara i treba da nadoknadi devet radnih rada, rekao je direktor gimnazije Aleksandar Andrejić.

Škola je dostavila svoj predlog nadoknade, rekao je Andrejić i naveo da su radne subote u gimnaziji još ranije planirane i da bi sažimanje gradiva moglo biti jedno od rešenja.

Beogradska Osnovna škola "Braća Baruh" takode treba da nadoknadi nekoliko radnih dana, što će najverovatnije biti učenjeno kroz radne subote ili sažimanjem gradiva.

Jedna od opcija je da se svakog radnog dana nadoknađuje po jedan izgubljeni čas, rekao je Tanjugu direktor škole Dragomir Ivanović i naveo da je škola i dalje u zakonitom štrajku.

Predstavnici vlade i sindikata prosvete imali su u ponedeljak neuspešnu rundu razgovora o novom predlogu protokola o zaradama, koji su sindikati uputili 11. februara.

Pregovori se nastavljaju u petak, a zahtevi prosvetnih radnika treba da budu tema današnjeg sastanka sindikata i delegacije MMF-a, koja boravi u našoj zemlji.

Opet su zrtve deca! Ko o njima misli...

U sestoj gimnaziji su deca svaki dan isla u skolu i cekala koji ce cas da imaju a koji ne, sta oni da nadoknadjuju? Pa njihovi roditelji nemaju vece plate od tih istih profesora pa nisu na ulicama jer nisu u mogucnosti da svojim strajkom ikom nanesu stetu. Ovo je cist bezobrazluk
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.