Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2012, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti proveli noć ispred ministarstva

BEOGRAD -

Oko 20 studenata beogradskog Fakulteta primenjenih umetnosti proveli su noć ispred Ministarstva prosvete, gde su juče započeli štrajk glađu.

"Pred svitanje bilo je malo hladno, a studenti 24 sata ne uzimaju hranu i iscrpljeni su", rekao je jutros Tanjugu predstavnik studenata Miloš Kuvekalović.

Ispred ministarstva noćas je bio tridesetak studenata, 20 štrajkuju glađu, kao i dva roditelja, rekao je Kuvekalović i naveo da je sinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko 22 sata štrajkače posetio i predstavnik ministarstva prosvete.

Studenti traže školarine za 109 kolega koji imaju 60 bodova i treba da budu oslobođeni plaćanja u celosti. Takođe traže i da 13 akademaca koji imaju 48 do 59 bodova plate samo polovinu školarine.

Problem je nastao pre dve godine kada je u dogovoru sa ministarstvom odlučeno da studenti sa 60 bodova upišu godinu kao budžetski, a oni sa 48 do 59 bodova plate deo školarine.

Na ovom fakultetu to još nije realizovano jer je veliki broj odličnih studenata, budžetske kvote su male, a fakultet ni nema novca da ispoštuje dogovor.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.