Sindikati sutra o protestu u školama

Izvor: Akter, 12.Avg.2014, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati sutra o protestu u školama

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije 1. septembra stupiće u jednodnevni štrajk, a da li će im se pridružiti i ostala tri reprezentativna sindikata znaće se nakon sutrašnjeg sastanka

Član predsedništva USPRS Jasna Janković rekla je Tanjugu da je sastanak sindikata zakazan sutra za u podne i podsetila da je Glavni odbor Unije još 4. jula doneo odluku o jednodnevnoj obustavi rada i protestu na Trgu Nikole >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Pašića u Beogradu.

Četiri reprezentativna sindikata u prosveti USPRS, Sindikat radnika u prosveti Srbije, GSPRS "Nezavisnost" i Sindikat obrazovanja Srbije formirali su štrajkački odbor koji je krajem juna najavio pripreme za veliki protest 1. septembra.

"Tražili smo da se prvo uredi javni sektor, uvedu platni razredi, pa tek onda smanjuju plate za 10 odsto", objašnjava Janković.

Ona je dodala da se sada dešava da zaposleni sa srednjom školom u pojedinim agencijama imaju veću platu u profesora u školama i da bi nepravedno bilo smanjenje plate za 10 odsto na postojeće plate.

Janković kaže da to nije jedini problem, da je mnogo nerešenih pitanja u prosveti, počev od onog šta deca uče u školi, ali i da više od 30.000 nastavnika u školama nema pun fond časova.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Sindikati sutra o protestu u školama

Izvor: Blic, 12.Avg.2014

Beograd - Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) 1. septembra stupiće u jednodnevni štrajk, a da li će im se pridružiti i ostala tri reprezentativna sindikata znaće se nakon sutrašnjeg sastanka. ..Član Predsedništva USPRS Jasna Janković rekla je Tanjugu da je sastanak sindikata zakazan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.