Izvor: Danas, 13.Okt.2015, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez prvog časa u školama

Zrenjanin - Sindikat prosvetnih radnika Banata najavio štrajk upozorenja za kraj meseca a razlog je nepoštovanje sporazuma između prosvete i države. Predstavnica ovog sindikata u Zrenjaninu Jasna Janković navela je da su prosvetari potpisali sporazum prema kom se država obavezala da će 1. januara 2016. primeniti Zakon o platama u celom javnom sektoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << i da je takođe potpisano da će prosvetari do kraja 2015. dobiti materijalnu pomoć kojom bi se bar jednokratno poboljšao njihov položaj.

- Prošlog meseca smo opet imali za 2000 dinara manju zaradu od republičkog proseka. Od svega što je sa nama potpisala u aprilu, država ništa nije uradila. Ministarka Kori Udovički nas je samo jednom pozvala na razgovore o platnim razredima, a njeni pomoćnici su nam saopštili da Zakon o platnim razredima skoro da nije moguće napraviti u Srbiji, da su se oni mnogo trudili ali da je MMF dao drugu instrukciju ili predlog da se radi na drugi način. Što se tiče novčane pomoći, o tome smo u više navrata razgovarali sa ministrom Verbićem, tri puta smo se obraćali premijeru i jednom ministru finansija da nas prime i da razgovaramo o visini potpisane pomoći koja bi trebala da bude do visine jedne plate, dakle 40.000 dinara. Žalosno što se ova situacija ponavlja iz godine u godinu, navela je Jankovićeva.

Predstavnici Sindikata prosvetnih radnika Banata najavili su da će prosvetari 28. oktobra održati štrajk upozorenja. Tog dana u školama koje su članice ovog sindikata neće biti održan prvi čas u prepodnevnoj smeni, kao ni prvi čas u popodnevnoj smeni.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.