I Podgorica dobila devojku koja ćuti

Izvor: B92, 26.Feb.2014, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Podgorica dobila "devojku koja ćuti"

Misteriozna devojka već dva dana nepomično stoji na centralnom gradskom trgu u Podgorici sa porukama: "Ne" i "Ne smijemo" i privlači pažnju brojnih prolaznika.

Mlada žena, obučena u belu, dugu, satensku haljinu, lica prekrivenog belom bojom i napadno našminkanih očiju, već drugi dan nepomično stoji na trgu po par sati i privlači pažnju brojnih prolaznika. Ona ćuti, ne pomera lice; u rukama je danas držala beli papir na kome je crvenim slovima ispisano: "Ne smijemo", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok je juče poruka glasila: "Ne".

Devojka na trg dolazi oko podneva i tu ostaje par sati.

Slučajni prolaznici je uglavnom ne provociraju, već je sa znatiželjom posmatraju. Mnogi je fotografišu.

Drugi pak smatraju da njena pojava i poruka znače - protivljenje braku.

Pojedini prolaznici ukazali su Beti da sve podseća na performans koji je u Prijedoru prošle godine izvela Jelena Topić (29), studentkinja fakulteta umetnosti, koja je više od 30 dana po nekoliko sati dnevno stajala na trgu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I Podgorica dobila "devojku koja ćuti"

Izvor: B92, 26.Feb.2014

Misteriozna devojka već dva dana nepomično stoji na centralnom gradskom trgu u Podgorici sa porukama: "Ne" i "Ne smijemo" i privlači pažnju brojnih prolaznika...Mlada žena, obučena u belu, dugu, satensku haljinu, lica prekrivenog belom bojom i napadno našminkanih očiju, već drugi dan nepomično...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.