Preminuo komičar Džeri Luis

Izvor: N1 televizija, 20.Avg.2017, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo komičar Džeri Luis

Legendarni američki komičar Džeri Luis preminuo je u 91. godini u svom domu u Los Anđelesu.

Tokom višedecenijske holivudske karijere snimio je 54 filma, od čega 16 u nezaboravnom partnerstvu sa Dinom Martinom.

Hitovi kao što su "Potrčko", "Pepeljuga" i "Otkačeni profesor" producentima su donosili u to vreme rekordne zarade, zbog čega je Luis godinama bio najplaćeniji glumac u Holivudu.

Godine 1995. postao je najplaćeniji glumac i u istoriji Brodveja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za ulogu u mjuziklu "Prokleti Jenkiji".

Tokom godina imao je problema sa zdravljem. Srce je operisao 1983. godine, a preboleo je i rak prostate. Lečio se od zavisnosti od froge, a preživio je i srčani udar 2006.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo komičar Džeri Luis

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2017

Proslavljeni američki glumac i jedan od najpoznatijih svetskih komičara Džeri Luis preminuo je danas u 91. godini, preneo je BBC...Lokalni mediji su preneli da je Luis preminuo u svom domu u Los Anđelesu...Tokom višedecenijske holivudske karijere snimio je 54 filma, od čega 16 u nezaboravnom partnerstvu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.