Vatrogasci slave dan službe

Izvor: Blic, 08.Nov.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci slave dan službe

Beogradski vatrogasci danas slave dan Službe za vatrogasno spasilačke jedinice, pa je u njihovu čast organizovan svečani prijem u prostorijama Starog dvora.

Vatrogascima se ovom prilikom obratio predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić.

Na dan svoje službe deset vatrogasaca - spasilaca dobilo je viši čin, a desetorica njih je proglašena za najbolje u svom poslu i kao takvi su dobili povišicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plate od 20 odsto.

- Nagrađeni su pokazali izuzetno zalaganje u radu, stručnost i profesionalnost, čime su dostojno predstavili rad svoje službe - rekla je ovom prilikom načelnica Uprave za vanredne situacije Sanja Žugić Vuksanović.

Nisu samo vatrogasci nagrađeni danas, vredne poklone su dobila i deca koja su pobedila na likovnom takmičenju na temu "vatrogasac - spasilac”.

Na današnji dan 1834. godine u Kragujevcu je izbio veliki požar koji je ugašen saradnjom građana i državnih činovnika. Upravo je ovaj događaj bio povod za izradu akta kojim bi se u Srbiji regulisalo gašenje požara, a danas se ovaj dan slavi u vartogasnim krugovima kao njihov dan.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najbolji vatrogasci dobili nagrade i unapređenja

Izvor: Glas javnosti, 09.Nov.2010, 07:04

BEOGRAD - Najboljim vatrogascima Beograda danas su u Skupštini grada uručeni prigodni pokloni, a deset ih je unapređeno i zarade su im uvećane za 20 odsto...Povodom Dana Službe vatrogasno-spasilačkih jedinica u Gradskoj skupštini je održan svečanim prijem kojim je, kako je rekao predsednik Skupštine...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.