Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2010, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Učimo sa Evropom"

BEOGRAD -

Na inicijativu predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić - Dejanović počela je realizacija projekta "Učimo sa Evropom", saopšteno je danas iz parlamenta.

Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, Delegacijom Evropske unije u Srbiji, Privrednom komorom Srbije, a uz podršku kompanije "Telekom Srbija".

Predsednica Narodne skupštine uputila je poziv svim studentima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << članovima studentskih parlamenata da napišu esej na temu "Značaj Narodne skupštine u procesu evropske integracije Srbije" i pošalju ih do 15. oktobra na adresu Kabineta predsednika NS.

U saopštenju se navodi da će autori dvadeset najboljih eseja sredinom novembra otputovati u Brisel u dvodnevnu posetu Evropskom parlamentu, gde će se upoznati sa radom EP i razgovarati sa zvaničnicima tog tela.

Žiri za izbor najboljih 20 eseja činiće predsednica parlamenta, ministar prosvete Žarko Obradović, predstavnik Delegacije EU u Srbiji, predstavnik Privredne komore Srbije i predstavnik kompanije "Telekom Srbija".

Đukić -Dejanović je tim povodom izrazila očekivanje da će studenti, po povratku iz Brisela, primeniti svoja iskustva u radu svojih parlamenata i preneti stečena znanja svojim kolegama.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MARKOVIĆ-BAJALOVIĆ ČEKA ODGOVOR OD ĐUKIĆ-DEJANOVIĆ

Izvor: Kurir, 05.Okt.2010, 13:57

BEOGRAD - Predsednica Komisije za zaštitu konkurencije Dijana Marković-Bajalović izjavila je danas da čeka odgovor predsednice Skupštine Srbije na njeno pismo povodom predloga kandidata za sastav nove Komisije...Na dnevnom redu sednice Skupštine Srbije je predlog kandidata za predsednika i članove...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.