Stečajna mafija: Krivična prijava protiv Nate Mesarović (FOTO)

Izvor: S media, 21.Dec.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stečajna mafija": Krivična prijava protiv Nate Mesarović (FOTO)

Advokati optuženih u slučaju "stečajna mafija" podnela je krivičnu prijavu protiv predsednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarović jer je zahtev za njeno izuzeće prosledila na odlučivanje svom zameniku, umesto da zakaže opštu sednicu tog suda, izjavio je advokat Aleksandar Lojpur.

"To je do sada nevidjen slučaj da zamenik odlučuje o pitanju koje se odnosi na njegovog pretpostavljenog. Ako je i za Srbiju - mnogo je", rekao je Lojpur agenciji Beta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Lojpur je naveo da je krivična prijava podneta i protiv sudije Stojana Jokića, zamenika Nate Mesarović.

Odbrana je ranije tražila izuzeće Nate Mesarović jer je ocenila da je tokom postupka pristrasno odlučivala o procesnim radnjama i da zato ne može biti nadležna za odlučivanje o izuzeću sudija po rangu nižih od nje, čije je izuzeće takodje zatraženo, rekao je Lojpur.

Lojpur je naveo i da je Nata Mesarović odluku o odbijanju zahteva odbrane za izuzeće predsednice Apelacionog suda u Beogradu Radmile Dragičević Dičić donela 4. decembra, dok je Jokić odluku o odbacivanju zahteva za izuzeće Nate Mesarović doneo dan kasnije, 5. decembra.

"Tako je Nata Mesarović učinila još jedan prekršaj, jer je odluku o odbjanju zahteva za izuzeće Radmile Dragičević Dičić donela pre nego što je odlučeno o zahtevu za njeno izuzeće", rekao je Lojpur.

(Beta)

FOTO: Youtube, S media

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivična prijava protiv Nate Mesarović

Izvor: RTS, 21.Dec.2012

Pošto je zahtev za sopstveno izuzeće prosledila svom zameniku, odbrana optuženih u slučaju "stečajna mafija" podnela krivičnu prijavu protiv predsednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarović...Odbrana optuženih u slučaju "stečajna mafija" podnela je krivičnu prijavu protiv predsednice Vrhovnog...

Nastavak na RTS...

Srbija:Prijava protiv predsjednice Kasacionog suda Mesarović

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Dec.2012

Odbrana optuženih u slučaju "stečajna mafija" podnijela je krivičnu prijavu protiv predsjednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarović jer je zahtev za njeno izuzeće proslijedila na odlučivanje svom zamjeniku, umjesto da zakaže opštu sjednicu tog suda, izjavio je danas advokat Aleksandar Lojpur. ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vrhovni savet zreo za smenu

Izvor: Vesti-online.com, 22.Dec.2012, 14:05

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević kaže da je odluka Ustavnog suda Srbije kojom je pokrenuta smena predsednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarović očekivana, ali i da je do toga trebalo da dođe i ranije...- Vrhovni savet sudstva, na čijem čelu je bila Mesarovićeva, nije potpuno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.