Sprovođenje programa Digitalna škola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2010, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprovođenje programa "Digitalna škola"

BEOGRAD -

U okviru programa "Digitalna škola", Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo opremiće digitalne kabinete u 1.190 osnovnih škola u Srbiji, a povodom potpisivanja ugovora o nabavci računara, računarske opreme i softvera predstavnici ministarstva održaće danas konferenciju za novinare.

Sredstva za nabavku opreme u iznosu od 1,207 milijardi dinara obezbeđena su iz sredstava Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, dobijenih od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godišnjih naknada za licence operatora i naknada za radijske i televizijske frekvencije koje prikuplja RATEL.

Višak sredstava koja RATEL ne utroši za svoj rad, zakonom je namenjen za razvoj telekomunikacija i informacionog društva, saopšteno je danas iz Ministarstva.

Digitalni kabinet uključuje do 30 mesta za rad učenika na savremenim računarima, prateću opremu potrebnu nastavniku, odgovarajući softver i povezanost računara u kabinetu.

Za program "Digitalna škola" su mogle da se prijave sve osnovne škole čiji su osnivači Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Na konferenciji će govoriti ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić, direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije Milan Janković, predsednik upravnog odbora Republičke agencije za elektronske komunikacije Jovan Radunović, predsednik kompanije "ComTrade group" Veselin Jevrosimović i generalni direktor "Pakom grupe" Dejan Pavlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas će biti potpisan ugovor o nabavci hardvera i softvera u vrednosti 1,2 milijarde dinara

Izvor: Beta Video, 23.Nov.2010

BEOGRAD - Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić: Danas će biti potpisan ugovor sa nekoliko konzorcijuma domaćih firmi o nabavci hardvera i softvera u vrednosti 1,2 milijarde dinara za računarske kabinete u svim školama u Srbiji (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Svaka škola imače računarski kabinet

Izvor: EMportal, 23.Nov.2010

Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo potpisalo ugovore vredne 1,2 milijardi dinara za opremanje računarskih kabineta u svim osnovnim školama u Srbiji.

Nastavak na EMportal...

Stižu računari u sve onovne škole u Srbiji

Izvor: Mondo, 23.Nov.2010

Osnovne škole u Srbiji, i to sve, dobiće računare. Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo Srbije su potpisali ugovore vredne 1,2 milijarde dinara sa kompanijama koje će opremiti računarske kabinete u svim osnovnim školama u Srbiji.

Nastavak na Mondo...

Digitalni kabineti za sve škole u Srbiji

Izvor: Economy.rs, 24.Nov.2010, 03:02

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić, potpisala je danas u pres sali Vlade Republike Srbije, ugovore u ukupnoj vrednosti 1.207.734.863,58 dinara, sa kompanijama koje će obezbediti računarsku opremu i softver za sprovođenje programa Digitalna škola.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.