SAD pomozite, Putin sanja SSSR

Izvor: B92, 20.Apr.2014, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD pomozite, Putin sanja SSSR"

Kijev/Vašington -- Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk kaže da Rusija podriva globalnu stabilnost i napore usmerene ka neširenju nuklearnog oružja u atmosferi ukrajinske krize.

Jacenjuk je za američku televiziju NBC uoči posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Kijevu, takođe, zatražio finansijsku i ekonomsku podršku i pomoć modernizaciji ukrajinske vojske, ali ipak nije zatražio i oružje, prenosi danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AFP.

"Svet ima razloga da bude zabrinut zbog Putinovih namera i zbog onoga što je Ruska Federacija učinila na podrivanju globalne stabilnosti", kazao je Jacenjuk.

"Oni su zapravo eliminisali programe neširenja nuklearnog oružja", dodao je on misleći pritom na Memorandum iz Budimpešte iz 1994. na osnovu kojeg je Ukrajina predala svoj nuklearni arsenal u zamenu za garantovanje suvereniteta od strane Moskve i zapadnih sila, navodi AFP.

"Kristalno je jasno da danas Rusija predstavlja globalnu pretnju , kao i pretnju za EU i samu Ukrajinu", rekao je Jacenjuk. On je, takođe, optužio ruskog predsednika Vladimira Putina za ekspanzionističke ambicije.

"Predsednik Putin ima san da ponovo obnovi Sovjetski Savez i svaki dan ide sve dalje i dalje...Bog zna gde će se na kraju zaustaviti", kazao je Jacenjuk za NBC.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Putin sanja novi SSSR"

Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2014

Prelazni premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk optužio je Rusiju da "podriva međunarodnu stabilnost" i zatražio ekonomsku podršku zapadnih saveznika radi modernizacije ukrajinske vojske. ..Tvrdi da je Putin ključni faktor međunarodne nestabilnosti: Arsenij Jacenjuk.. ..- Svet ima razloga da se brine...

Nastavak na Vesti-online.com...

Jacenjuk: Rusija podriva globalnu stabilnost

Izvor: Blic, 21.Apr.2014, 01:32

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je juče da Rusija podriva globalnu stabilnost i napore usmerene ka neširenju nuklearnog oružja u atmosferi aktuelnog sukoba Kijeva i Moskve...Jacenjuk je za američku televiziju NBC uoči posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Kijevu, takođe,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.