Protest novinara HRT protiv cenzure

Izvor: Blic, 20.Nov.2009, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest novinara HRT protiv cenzure

Grupa od oko 50 novinara Hrvatske radiotelevizije, sa crvenim trakama zalepljenim preko usta protestovalo je danas ispred zgrade HRT protiv cenzure na javnoj televiziji.

Protest je usledio nakon što je glavna urednica informativnog programa Hloverka Novak Srzić smenila urednicu emisije Dosije Anu Jelinić kao i zbog opšteg nezadovoljstva u ovoj medijskoj kući, piše "Jutarnji list".

Sa lepljivim trakama na ustima i praznim papirima u rukama podignutim u vis, novinari >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su poručili da im nije dozvoljeno da govore i pišu ono što misle da je istina.

Među novinarima koji su protestovali bila su i neka od najistaknutijih lica HRT, poput Denisa Latina, Zorana Šprajca, Aleksandra Stankovića, Roberta Zubera, Ane Jelinić i Đure Tomljenovića.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest na HRT-u zbog uredničke cenzure

Izvor: Mondo, 20.Nov.2009

Stotinak novinara HRT-a sa flasterima na ustima protestovalo zbog uredničke cenzure na nacionalnoj televiziji Hrvatske.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.