Preminuo glumac Dean Jones (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2015, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo glumac Dean Jones (VIDEO)

Američki glumac Dean Jones, najpoznatiji po ulozi u prvoj Disneyevoj komediji "The Love Bug", preminuo je u 84. godini u Los Angelesu od komplikacija uzrokovanih Parkinsovom bolešću.

Jones je bio televizijski i pozorišni glumac, ali njegovu karijeru obilježio je Hollywood pojavivši se u 46 filmova, od kojih je 10 bilo Disneyevih. Bio je jedan od Disneyevih najvećih zvijezda 1960-ih i 1970-ih godina ostvarivši ulogu u filmovima "That Darn Cat!", "Herbie Goes to Monte Carlo" >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i "Beethoven".

Njegov najuspješniji film bio "The Love Bug" u kojem je glumio automobilskog trkača koji svom Volkswagenu daje ime Herbie koji pokazuje ljudske osobine.

Jones je dobio i svoje mjesto u Disneyevoj Kući slavnih 1995. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Preminuo glumac Din Džouns

Izvor: Story, 03.Sep.2015

Američki glumac Din Džouns, najpoznatiji po ulozi u prvoj Disneyevoj komediji The Love Bug, preminuo je u 84. godini u Los Anđelesu od komplikacija uzrokovanih Parkinsovom bolešću...Din Džouns, foto: Profimedia..Džouns je bio televizijski i pozorišni glumac, ali njegovu karijeru obeležio je...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.