Nikolić daje vlastima dva meseca

Izvor: Beta, 05.Feb.2011, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić daje vlastima dva meseca

BEOGRAD, 5. februara 2011. (Beta) - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić najavio je u subotu stalne proteste gradjana, ako vlast za dva meseca ne raspiše vanredne parlamentarne izbore.

"Dajte nam dva meseca koje i mi dajemo njima. Ako siledžije, kao i do sada, ne budu želele da slušaju, u aprilu ćete me zateći ovde kako sedim na stiroporu da se ne prehladim. A i vi ponesite stiropor, ako želite da mi se pridružite", rekao je Nikolić na skupu ispred Doma narodne skupštine u Beogradu.

Pre Nikolića, predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da "Srbija hoće novog lidera", predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Funkcionerka SNS-a Jorgovanka Tabaković rekla je da će se "nova vlast predvodjena SNS-om" zalagati za uvodjenje reda u poreski sistem i da će kontrolisati javne nabavke, formiranje državnih agencija i sprečiti kradju državnog novca. Predsednik Pokreta socijalista Aleskandar Vulin rekao je da je Srbija "premala za tako velike lažove i presiromamašna za tako bogate ministre".

Miting je završen bez incidenata, dok su jake policijske snage bile rasporedjene u širem centru grada. Na početku skupa, policija je procenila da ima oko 55.000 gradjana, dok je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić za RTS kazao da na mitingu ima više od 100.000 ljudi.

(Beta)

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen miting SNS, Vučić zatražio raspisivanje izbora

Izvor: Blic, 05.Feb.2011

Miting u organizaciji Srpske napredne stranke okončan je, a okupljeni se polako razilaze. Prema proceni Aleksandra Vučića, zamenika predsednika SNS, mitingu je prisustvovalo oko 100.000 ljudi, dok su procene iz policijskog operativnog centra da se danas na platou ispred Doma Narodne skupštine okupilo...

Nastavak na Blic...

Opozicija traži prevremene izbore

Izvor: Glas javnosti, 06.Feb.2011, 07:02

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić najavio je stalne proteste građana, ako vlast za dva meseca ne raspiše vanredne parlamentarne izbore...Mitingaši pretili novinaru..Manja grupa mladića između 18 i 19 godina, po svemu sudeći pod dejstvom..alkohola, došla je iznenada...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.