Ivanović: Nadam se pobedi

Izvor: RTS, 30.Nov.2013, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Nadam se pobedi

Nadam se pobedi na sutrašnjim izborima, kaže kandidat GI SDP za gradonačelnika Severne Mitrovice Oliver Ivanović. Zajednica srpskih opština mora biti sastavljena od najboljih političkih kadrova, poručuje Ivanović. Navodi da je "sposobniji Srbin od Krstimira Pantića, sa većim pedigreom, iskustvom i većom političkom težinom".

Kandidat Građanske inicijative SDP za gradonačelnika Severne Mitrovice Oliver Ivanović nada se pobedi u sutrašnjem drugom krugu lokalnih izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ukazuje da Zajednica srpskih opština (ZSO) mora biti sastavljena od najvažnijih i najboljih političkih kadrova.

"Nadam se da će izborni dan biti miran i da će ljudi u prijatnoj atmosferi moći da odlučuju ko će da vodi grad u naredne četiri godine. Nadam se da ću pobediti, jer objektivno nudim program koji druga strana ne nudi", rekao je Ivanović za Tanjug.

"Nudim određene rokove, što pokazuje da smo spremni da snosimo odgovornost ako eventualno neka od izbornih obećanja ne budu ispunjena", objasnio je Ivanović i precizirao da je reč o rokovima od dve do dve i po godine. GI SDP neće biti potrebno mnogo da "ovaj grad izgleda mnogo drugačije nego što je sada", dodaje Ivanović.

Govoreći o predizbornoj kampanji, navodi da je ona protekla u favorizovanju jedne liste i ocenjuje da je "sposobniji Srbin od Krstimira Pantića (kandidata građanske inicijative 'Srpska'), sa većim pedigreom, iskustvom i većom političkom težinom".

"Srbiji je valjda najvažnije da ima najjačeg predstavnika među Srbima na Kosovu. Niko od nas ne gleda u nekom drugom pravcu nego ka Beogradu", poručio je Ivanović.

Upitan o zajedničkoj inicijativu njegove liste i GI "Srpska" da se prebrojavanje glasova izvrši na licu mesta u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, Ivanović je rekao da je dobijena potvrda da je njihova inicijativa "primljena k znanju", ali da će odluku doneti OEBS zajedno sa Centralnom izbornom komisijom, to jest CIK sam na osnovu toka događaja tokom izbornog dana.

"Ukoliko se primeti da postoji okupljanje različitih grupa ljudi, a to neće sasvim sigurno biti naši, jer nema potencijal niti interes da se spreči glasanje do kraja, onda OEBS može doneti odluku zajedno sa CIK-om da kutije odnesu u Kosovo Polje na prebrojavanje", ukazao je Ivanović.

Upitan šta očekuje od ZSO Ivanović je rekao da bi trebalo pojasniti šta sadrži njen statut.

"Mi smo svesni da to ne može Beograd sam da odluči, da mora biti dogovoreno u Briselu. Međutim, treba nam dati šansu da to vidimo i učestvujemo u izradi statuta, jer naše iskustvo je nezamenljivo", poručio je Ivanović.

"Ta institucija će imati težinu isključivo ako budu najjači i najbolji politički kadrovi u njoj. Samo tako možemo tu instituciju učiniti snažnom. Ako se osnaži i bude rešavala probleme Srba, zadobiće poverenje građana, Beograda, a i Priština će gledati sa respektom na takvu instituciju. Kada se tako pozicionira, i Briselu će biti značajna", zaključio je Ivanović, ističući da su izbori šansa koja se ne sme propustiti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ivanović: Za ZSO najbolji kadrovi

Izvor: RTS, 30.Nov.2013

Nadam se pobedi na sutrašnjim izborima, kaže kandidat GI SDP za gradonačelnika Severne Mitrovice Oliver Ivanović. Zajednica srpskih opština mora biti sastavljena od najboljih političkih kadrova, poručuje Ivanović. Navodi da je "sposobniji Srbin od Krstimira Pantića, sa većim pedigreom, iskustvom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.