Hejg u utorak u Beogradu

Izvor: RTS, 29.Avg.2010, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejg u utorak u Beogradu

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg dolazi u utorak u Beograd. Hejg će sa zvaničnicima Srbije razgovarti o tekstu rezolucije o Kosovu o kojoj treba da se izjasni Generalna skupština UN.

Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg dolazi u utorak u Beograd, potvrđeno je RTS-u u Kabinetu predsednika Srbije. Hejg će se sastati sa najvišim državnim zvaničnicima.

Ti razgovori su nastavak diplomatskih aktivnosti Srbije u vezi sa tekstom rezolucije o >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovu o kojoj treba da se izjasni Generalna skupština UN.

To je druga poseta nekog od šefova diplomatija zemalja EU, pošto je u četvrtak sa predsednikom Tadićem i ministrom Jeremićem razgovarao nemački ministar Gvido Vestervele.

Predsednik Boris Tadić juče je najavio da će se Srbija konsultovati sa Briselom i Vašingtonom o mogućnosti kompromisa koji ne sme da ugrozi državne i nacionalne interese Srbije, ali i da ne konfrontira Beograd sa zapadnim silama.

Predsednik Srbije je podvukao da je isključen jedino kompromis u pogledu priznavanja nezavisnosti Kosova.

"Srbija nikada neće priznati Kosovo. To je crvena linija preko koje nećemo preći", istakao je Tadić.

"To sam preneo Vesterveleu, i Klintonovoj, i Sarkoziju i Merkelovoj i to kažem svima", istakao je predsednik Srbije i naglasio da mu "nijedan strani političar nikada nije rekao da je priznavanje Kosova uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef britanske diplomatije Hejg u utorak u Beogradu

Izvor: Blic, 29.Avg.2010

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg doći će u utorak u Beograd gde će sa zvaničnicima Srbije razgovarti o tekstu rezolucije o Kosovu o kojoj treba da se izjasni Generalna skupština UN, javio je večeras RTS...Hejg će se sastati sa najvišim državnim zvaničnicima...To je druga...

Nastavak na Blic...

Vilijam Hejg u Beogradu

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2010

Šef britanske diplomatije u utorak sa srpskim zvaničnicima o rezoluciji o KiM

Nastavak na Večernje novosti...

Sef britanske diplomatije u utorak u Beogradu

Izvor: Beta, 30.Avg.2010, 00:49

BEOGRAD, 29. avgust 2010. (Beta) - Britanski ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg posetiće u utorak, 31. avgusta Beograd potvrdjeno je agenciji Beta u kabinetu predsednika Srbije...Hejg će se tokom posete Beogradu sastati sa najvišim državnim zvaničnicima - šefom diplomatije Vukom Jeremićem...

Nastavak na Beta...

Britanski šef diplomatije sutra u Beogradu

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2010

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg stiže sutra u Beograd, gde će se sastati sa zvaničnicima Srbije.

Nastavak na Radio 021...

VILIJAM HEJG SUTRA DOLAZI U BEOGRAD

Izvor: Kurir, 30.Avg.2010

LONDON - U Beograd na razgovore sa najvišim srpskim zvaničnicima u utorak dolazi britanski šef diplomatije Vilijam Hejg...Tema razgovora biće tekst predloga rezolucije o Kosovu koju je UN podnela Srbija...Hejgova poseta Beogradu, za BBC-ijevog sagovornika Marka Almonda, profesora Univerziteta u Oksfordu,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.