HP najavio tablet na Android platformi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2013, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HP najavio tablet na Android platformi

BARSELONA -

Američka kompanija Hjulit Pakard (Hewlett-Packard) najavila je na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija u Barseloni da će uskoro početi proizvodnju tablet računara na Android platformi.

Novi HP-ov tablet imaće sedam inča, što je po dimenzijama slično Amazonovom "Kindl fajeru", i koštaće 169 dolara kada se bude pojavio u prodaji na američkom tržištu u aprilu ove godine.

To će za HP, kompaniju koja je najveći proizvođač kompjuterske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opreme u svetu, biti prvi tablet računar na Android operativnom sistemu. Ranije je kompanija imala u ponudi tablet baziran na Palmovoj WebOS platformi, ali je prodaja tog uređaja bila slaba.

HP takođe pravi tablete na "Vindouz osam" operativnom sistemu za korporativno tržište.

Guglova Android platforma do sada se pokazala kao najjeftinije i najbolje rešenje i konkurencija Eplovom iOS-u, koji zahvata najveći deo tržišta tablet računara.

Svoje tablete na Android platformi imaju Samsung, Amazon, HTC, Asus i drugi veliki proizvođači.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Intel unapređuje mobilno računarstvo

Izvor: Mondo, 25.Feb.2013

Kompanija Intel najavila je veliki broj novih proizvoda i sistema koji će poboljšati buduće uređaje i korisnicima ponuditi bogatije iskustvo korišćenja...Najavljeni su nova dvojezgarna Atom SoC (Clover Trail+) platforma namenjena smart telefonima i Android tabletima, i novo globalno LTE rešenje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.