Ekshumirani ostaci 25 tela iz Rudnice kod Raške

Izvor: Blic, 03.Jun.2014, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekshumirani ostaci 25 tela iz Rudnice kod Raške

Iz masovne grobnice u Rudnici, kod Raške, do sada su ekshumirani posmrtni ostaci 25 osoba, za koje se veruje da su kosovski Albanci nestali tokom sukoba 1998. i 1999. godine, piše danas Tribuna.

Stručnjak za sudsku medicinu iz Prištine Asim Gerđaliju je izjavio da se ekshumacija obavlja brzo i da je tročlani tim sa Kosova prisutan u Rudnici od 23. aprila.

- Čekamo ekshumaciju što je više tela moguće, da bi ih onda poslali na testiranje DNK - rekao je Gerđaliju.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nastavljena ekshumacija u Rudnici

Izvor: RTS, 03.Jun.2014

Iz masovne grobnice u kamenolomu Rudnica u opštini Raška do danas su ekshumirani posmrtni ostaci 17 osoba i više skeletnih ostataka, saopštila je Komisija za nestala lica...Prema procenama stručnjaka, ekshumirani posmrtni ostaci odnose se na 21 osobu čiji će identitet biti utvrđen metodom analize...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.