Dinkić optužuje DS

Izvor: RTS, 08.Jun.2012, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić optužuje DS

Neću razgovarati sa DS-om o formiranju vlade dok se ne utvrdi da li Boris Tadić vodi kampanju protiv Ujedinjenih regiona Srbije, rekao lider te stranke Mlađan Dinkić. Predsednik URS-a kaže da "sumnja" da iza navoda "Kurira", koji piše da se protiv Dinkića vodi istraga, stoji Boris Tadić.

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić negirao je da se protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njega vodi istraga o kojoj piše dnevni list Kurir i poručio da neće razgovarati sa Demokratskom strankom o formiranju vlade dok se ne utvrdi da li Boris Tadić vodi kampanju protiv URS-a.

Mlađan Dinkić je rekao da bi bilo besmisleno PDV-a na 22 odsto, što predlaže Fiskalni savet, jer je, kako je naveo, to samo predaja pred činjenicom da Srbija ima nagomilanu birokratiju koju neće da smanji. Rešenje je, kako ističe, u rasterećenju privrede i smanjenju nepotrebnih rashoda države.

Predsednik URS-a je naveo da povećanje PDV ne donosi isti procenat prihoda u budžet, jer, kako je ukazao, s rastom poreza opada kupovna moć

stanovništa.

"Šta su uradili Hrvati i Mađari time što su povećali PDV na 25, odnosno na 27 odsto? Rešenje je kod nas da se rastereti privreda i da se ukinu parafisklani nameti i da se PDV za mala i srednja preduzeća naplati kada se roba naplati, a ne kada se fakturiše", istakao je Dinkić i dodao da će nova vlada morati da "seče birokratiju".

Na vanrednoj konferenciji za novinare, Dinkić je rekao da list Kurir uređuju funkcioneri DS-a Dušan Petrović i Slobodan Homen i da "sumnja" da iza današnjih napisa stoji Boris Tadić, prenosi Beta.

"Ako Homen i Petrović stoje iza toga, to je dovoljna sramota, ali ako stoji Boris Tadić, onda je to blamaža, jer je zbog kontrole medija izgubio izbore. Nisam siguran, ali zato pitam da li on stoji iza ovoga (pisanja Kurira)", rekao je Dinkić.

Mlađan Dinkić je upitao da li Boris Tadić na taj način misli da pravi vladu i vrši pritisak na političke partnere i protivnike.

"Ako je tako, to je sramno i na takav način se ne pravi vlada", rekao je Dinkić i dodao da se mora utvrditi ko stoji iza napisa u Kuriru i da on neće ući u pregovore sa DS-om dok se to ne otkrije.

List Kurir danas je preneo da je austrijsko tužilaštvo za borbu protiv korupcije pokrenulo istragu protiv biznismena Martina Šlafa zbog kupovine "Mobtela", a proverava i kako je lider Ujedinjenih regiona Srbije isplatio 357,9 miliona evra.

Kako je naveo taj beogradski list, kiparskoj firmi "Holdenhurst holding limitid", čiji su suvlasnici Šlaf i Jozef Taus, Srbija je, na osnovu ugovora koji je potpisao Dinkić isplatila 357,9 miliona evra.

Mlađan Dinkić je rekao da se Borisu Tadiću ne sviđa to što mu je pre dve godine rekao da smeni sa mesta premijera Mirka Cvetkovića i na njegovo mesto postavi Dragana Đilasa, kako ne bi izgubili izbore.

Dinkić je rekao da sa DS-om postoje neformalni kontakti u vezi sa formiranjem vlade, ali da URS-u "ne pada na pamet da uđe u vladu koji će voditi nesposobni ljudi".

Upitan da li ima razgovora sa Srpskom naprednom strankom i da li sebe vide u toj vladi, Dinkić je rekao da o tome nisu razmišljali i da SNS lako može da nađe partnera u DSS-u.

Dinkić je poručio i da DS više ne posmatra kao jednu stranku i da postoji krilo DS sa kojim nikada ne bi sarađivao. "Ne možeš da budeš partner tako što šamaraš. Ljudi, ja nisam u tom fazonu", rekao je Dinkić.

Dinkić je rekao i da je reditelj Radoš Bajić ponudio lideru stranke Zajedno za Šumadiju, koja je u koaliciji URS, Veroljubu Stevanoviću ministarsko mesto u novoj vladi ako izađe iz koalicije sa njim.

"To je tačno, Verko mi je juče to javio - vidi Tadića šta radi, šalje Radoša da mi nudi ministarska mesta, ne pada mi na pamet. Neka rade šta hoće, neka probaju, što ne formiraju vladu sa LDP i SPS, zašto nas uvlače u to? Koji je Boris Tadić predsednik stranke kad ne moze da formira vladu, a ima toliko partnera, šta ćemo mu mi", rekao je Dinkić.

Mlađan Dinkić je naveo da je pokušaj uzimanja poslaničkih mandata legalna pojava, ali "duboko nelegitimna i nedemokratska" i poručio onima koji na taj način pokušavaju da prave većinu da će "onaj ko taj mač koristi, od takvog mača i poginuti".
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić,   Boris Tadić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: DS stoji iza napada na mene

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jun.2012

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić rekao je danas da neće voditi pregovore o vladi sa Demokratskom strankom, dok se ne utvrdi da li ona stoji iza optužbi protiv njega iznetih u dnevnim novinama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Dinkić: Vrh DS me blati, neću sa njima u vladu

Izvor: S media, 08.Jun.2012

Ujedinjeni regioni neće u vladu sa ljudima iz DS koji utiču na pisanje „Kurira“...O sastavljanju vlade sa Naprednjacima Mlađan Dinkić kaže da do sada nije razmišljao...- Prodaja Mobtela je najuspešnija privatizacija u istoriji Srbije i najveća investicija u istoriji Srbije zbog čega sam...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.