Preminuo bivši lider ETA

Izvor: B92, 31.Mar.2013, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo bivši lider ETA

Pariz -- Bivši lider separatističke organizacije ETA Havijer Lopes Penja preminuo je u jednoj francuskoj bolnici gde mu je ukazivana lekarska nega zbog srčanih problema.

Pedesetčetvorogodišnji Lopes, kome je nadimak bio Tjeri, prebačen je iz zatvora u bolnicu 11. marta zbog problema sa srcem.

Izvor iz francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je za AP da je Lopes umro od infarkta.

Lopes je uhapšen u Bordou 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine. Dokumenta koja su tom prilikom nađena dovela su do hapšenja desetine drugih aktivnih članova ETA.

ETA se smatra odgovornom za ubistva više od 825 ljudi od 60-ih godina prošlog veka. Ta baskijska organizacija borila se oružanim putem za nezavisnost Baskije sve do 2011. godine, kada je proglašen trajan prekid vatre posle hapšenja većine ključnih članova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Havijer Penja, bivši lider ETA

Izvor: Akter, 31.Mar.2013

Bivši lider separatističke organizacije ETA Havijer Lopes Penja (54) preminuo je u jednoj francuskoj bolnici gde mu je ukazivana lekarska nega zbog srčanih problema

Nastavak na Akter...

Preminuo bivši lider ETA

Izvor: Vesti-online.com, 31.Mar.2013

Bivši lider separatističke organizacije ETA Havijer Lopes Penja preminuo je u jednoj francuskoj bolnici gde mu je ukazivana lekarska nega zbog srčanih problema...Pedesetčetvorogodišnji Lopes, kome je nadimak bio Tjeri, prebačen je iz zatvora u bolnicu 11. marta zbog problema sa srcem. Izvor iz...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.