Libija traži mir

Izvor: B92, 04.Apr.2011, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija traži mir

Atina -- Zamenik libijskog ministra spoljnjih poslova Abdelati Obeidi poručio je grčkom premijeru da Libija želi okončanje sukoba, saopštili su grčki zvaničnici.

"Neophodno je uložiti ozbiljan napor za uspostavljanje mira i stabilnosti u tom regionu", izjavio je grčki ministar spoljnjih poslova Dimitris Drucas posle sastanka.

Drucas je agenciji Rojters kazao da je Obeidi Papandreuu rekao da Libija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << želi okončanje sukoba i da će iz Grčke otputovati na Maltu i u Tursku.

SAD su pristale na zahtev NATO da do ponedeljka učestvuju u vazdušnim udarima međunarodne koalicije na Libiju, saopštio je Pentagon.

Zbog lošeg vremena u Libiji, SAD su odobrile zahtev NATO da produži korišćenje američkih aviona do ponedeljka, navodi se u saopstenju Pentagona.

Američka vojska planirala je da ovog vikenda okonča učešće svoje avijacije u libijskoj kampanji i čitavu operaciju prepusti Alijansi.

NATO je u čcetvrtak preuzeo komandu i kontrolu nad libijskom misijom.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD na molbu NATO napadaju Libiju

Izvor: Vesti-online.com, 04.Apr.2011

Sjedinjene Američke Države su pristale na zahtev NATO da do danas učestvuju u vazdušnim udarima međunarodne koalicije na Libiju, saopštio je Pentagon. Naime, kako prenose beogradski mediji, zbog lošeg vremena u Libiji SAD su odobrile zahtev NATO da produže korišćenje američkih aviona do ponedeljka...Američka...

Nastavak na Vesti-online.com...

Gadafijevi protivnici kontroliraju Bregu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Apr.2011

Protivnici libijskog predsjednika zauzeli su danas strateški grad Brega, na istoku Libije , dok se Gadafijev izaslanik Abdul Ati al Obeidi nalazi u posjetu zemljama južne Evrope u nastojanju da se okonča sukob u zemlji. Uz zračnu podršku medjunarodne koalicije pobunjenici su ostvarili značajne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Gadafi pregovara o odlasku

Izvor: TvojPortal.com, 05.Apr.2011, 08:42

(press) Predlog - Pobunjenici odbili predlog sinova libijskog vođe da se uspostavi ustavna demokratija bez njihovog oca, dok Gadafijev izaslanik pregovara sa libijskom opozicijom. . . Libijski lider Moamer el Gadafi želi okončanje sukoba u zemlji i spreman je na pregovore. Naime, njegova dva sina...

Nastavak na TvojPortal.com...

Libija: Američki avioni više ne učestvuju borbenim akcijama

Izvor: S media, 05.Apr.2011

Američka vojska potpuno je povukla svoje borbene avione iz međunarodne vazdušne kampanje u Libiji, saopštili su zvaničnici u Vašingtonu. ..Sjedinjene Američke Države planirale su da obustave svoje učešće u borbenim akcijama u Libiji i lansiranje raketa dugog dometa "Tomahavk" tokom prošlog...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.