Al Islam pred sudom

Izvor: B92, 02.Maj.2013, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Islam pred sudom

Zintan -- Saif al Islam, sin bivšeg libijskog vođe Muamera Gadafija, pojavio se kratko pred sudom u mestu Zintan, gde se nalazi u pritvoru od hapšenja novembra 2011.

Saif se smeškao i rekao novinarima, tokom kratkog pojavljivanja, da je dobrog zdravlja, prenosi Rojters.

Sina bivšeg libijskog vođe traži i Međunarodni krivični sud zbog ratnih zločina, ali aktuelni slučaj je vezan za optužbe da je dao informacije međunarodnim pravnicima prošle godine koje bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogle ugroziti nacionalnu bezbedndost.

On je bio jedini optuženi od 13 osoba pozvanih da se pojave pred sudom u vezi sa tim optužbama. Suđenje je, nakon prozivanja prisutnih, odloženo na 19.septembar jer odbrana nije bile u potpunosti spremna.

Pravnik Mejdunarodnog suda Australijanka Melinda Tejlor bila je više nedelja, posle sastanka sa Saifom al Islamom pritvorena pod optužbom predaje osetljivih dokumenata i informacija. Tejlor je tada rekla da je njeno pritvaranje dokaz da Saif al Islam ne može dobiti fer suđenje u Libiji, već da bi mu trebalo suditi u Hagu.

Libija namerava sama da sudi Saif al Islamu i tek treba da podigne optužbu za ratne zločine, a tužilac je najavio da će on uskoro biti izveden pred sud.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saif al Islam, sin bivšeg libijskog vođe pred sudom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Maj.2013

Saif al Islam, sin bivšeg libijskog vođe Muamera Gadafija, pojavio se kratko pred sudom u mjestu Zintan, gdje se nalazi u pritvoru od hapšenja u novembru 2011. Saif se smiješkao i rekao novinarima, tokom kratkog pojavljivanja, da je dobrog zdravlja, prenosi Reuters. Libija očekuje da Medjunarodi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Odgođeno suđenje Gadafijevom sinu

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Maj.2013

ZINTEN - Seif al-Islam, sin bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija, pojavio se danas pred libijskim sudom, jer je optužen da je međunarodnim pravnicima prošle godine odao informacija koje bi mogle ugroziti nacionalnu bezbjednost.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Saif al Islam Gadafi se pojavio pred sudom

Izvor: Mondo, 02.Maj.2013

Sin bivšeg libijskog vođe Muamera al Gadafija, pojavio se danas kratko pred sudom u mestu Zintan, gde se nalazi u pritvoru od hapšenja novembra 2011. godine...Saif se smeškao i rekao novinarima, tokom kratkog pojavljivanja, da je dobrog zdravlja, prenosi Rojters...Sina bivšeg libijskog vođe traži...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.