Zvezdini evroligaški standardi

Izvor: Mondo, 04.Maj.2015, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdini evroligaški standardi

Crveno-beli na Malom Kalemegdanu okupili igrače i trenere svojih mlađih kategorija - šampione Srbije u pionirskom, kadetskom i juniorskom uzrastu.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je u društvu trenera mlađih selekcija - Milovana Bulatovića, Aleksandra Glišića i Slobodana Klipe, podvukao crtu ispod urađenog ove sezone, podsetivši da ona još nije gotova.

"Na ovim terenima započeta je kompletna istorija srpske košarke i zato odavde >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << hoćemo da pošaljemo jasnu poruku. Iza nas je jedna od najuspešnijih sezona, koja nije završena, jer je seniorskom timu preostalo domaće prvenstvo, u kojem imamo jasnu ambiciju da postanemo prvaci Srbije, ma kako ko ocenjivao tu ligu, s obzirom na njenu prohodnost u evrotakmičenja".

Uz podsećanje da su samo tri kluba uspevala da objedine titule u mlađim kategorijama (Zvezda, Partizan i FMP), iz Zvezde je poručeno da je najveći klupski cilj uvođenje sopstvenih igrača u prvi tim i zasnivanje ekipe na sopstvenom "proizvodu".

TROFEJI NE IDU U ŽELEZNIK

Na konferenciji za novinare "na otvorenom" izneti su trofeji koje su ove sezone osvojile sve klupske selekcije, uključujući "Žućkovu levicu" i ABA šampionski pehar.

"Ovi trofeji su tu i neće završiti u ulici Stjepana Supanca ili Gradiška cesta. Oni idu u svoju kuću, gde im je i mesto, gde je centralno i ključno sedište KK Crvena zvezda, a to je Mali Kalemegdan", istakao je Nebojša Čović.

Sa druge strane, potpuno je jasno da će crveno-beli i sledeće sezone selektirati ekipu i angažovanjem pojačanja "sa strane".

Čović se, stoga, još jednom osvrnuo na klupske finansije, "ublaživši" izjavu datu hrvatskim medijima, da će Zvezda sledeće sezone raspolagati sa više novca.

"Moram da skrenem pažnju na to da nismo izašli iz finansijskih problema, koji su i dalje vrlo izraženi. Sa planom reorganizacije treba da završimo za dve godine. Jedna kontrolna kapija za to je 15. decembar 2015, a druga 15. decembar 2016. Konačna kontrola je zakazana za april 2017 godine".

"Za sada vrlo uspešno sprovodimo plan reorganizacije, ali moram da kažem da ne plivamo u parama, pošto je bilo mnogo komentara da plivamo. Imamo izražene probleme, nismo kukali i očekujemo da finansijski presek javno prezentiramo na kraju sezone 2014/15, bez skrivanja. Budžet za sledeću sezonu tada će biti poznatiji, jer jako puno zavisi od koncepcije tima", rekao je Nebojša Čović.

Prvi čovek Zvezde objasnio je da je još rano za predviđanja koji igrači će ostati, a koji napustiti ekipu Dejana Radonjića.

"Sada se nećemo zamarati time. Velika većina igrača u našem timu je pod ugovorima i na osnovu toga, uz procenu sa stručnim štabom, biće definisana i ekipa za sledeću sezonu".

Čović je posle finala ABA lige u Zagrebu govorio i o "stavljanju tačke na crno-beli svet".

Aluzija na rivalitet sa Partizanom bila je više nego očigledna.

"To pre svega znači da nećemo voditi bilo kakvu polemiku. Naravno, ostavljamo mogućnost da ponešto kažemo do kraja ove sezone. Od sledeće sezone biće iluzorno da trošimo energiju".

"Znamo ko je naš najveći konkurent, veoma ga poštujemo i to je klub velike tradicije. Vodićemo takvu politiku da sa naše strane nećete čuti ružne komentare, bahatost i aroganciju. KK Crvena zvezda trudiće se da pokreće stvari na bolje, da menja koncepciju i poboljšava ABA ligu, vodeći računa i o domaćoj ligi. Imamo interes da regionalna liga već od sledeće sezone ima i Prvu B ligu", dodao je Čović.

Predsednik Zvezde odao je veliko priznanje trenerima mlađih selekcija i istakao značaj njihovog rada sa mladim košarkašima.

"Prošle godine smo, zahvaljujući meni, napravili sistemsku grešku u mlađim kategorijama i osvojili samo kadetsku titulu. Od te sistemske greške oporavljali smo se cele godine. Ovi ljudi, treneri koji sede kraj mene, odradili su veliki posao sa ovim momcima, koji su više slušali svoje trenere, a manje menadžere i one koji sve znaju o košarci po kafanama. Trenerima čestitam i od njih tražim da proizvedemo što veći broj igrača za Zvezdu, mada to neće biti lako, jer su naši standardi evroligaški".
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čović: Ne plivamo u parama, borimo se

Izvor: RTS, 04.Maj.2015

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da taj košarkaški klub i dalje ima finansijske probleme i da će koncepcija tima za narednu sezonu zavisiti od budžeta. . ."Da plivamo u parama – ne plivamo. Imamo probleme...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.