Vilmots: Nisam mađioničar, ali sam kriv

Izvor: B92, 02.Jul.2016, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilmots: Nisam mađioničar, ali sam kriv

Selektor Belgije Mark Vilmots rekao je posle eliminacije od Velsa u četvrtini finala da se njegova ekipa neobjašnjivo povukla, posle dominantnog starta.

"Imali smo dobar plan, sproveli smo ga i dominirali u prvih 20-25 minuta, ali smo se onda odjednom povukli u svoj šesnesterac. Ne znam, možda smo bili zabrinuti da im ne ostavimo previše praznog prostora pozadi", kaže Vilmots.

'Đavoli' su poveli sjajnim golom Radže Naingolana već u 13. minutu, ali su kapiten >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 'Zmajeva' Ešli Vilijams, Hal Robson-Kanu i Sen Vouks kreirali preokret i nastavili da pišu istoriju svoje zemlje.

"Ja nisam mađioničar, ne mogu odjednom da nadomestim iskustvo povređenih igrača. Nismo imali sreće jer su se Vinsent Kompani i Nikolas Lomberts povredili pre šampionata, a onda smo izgubili mudru glavu Jana Vertongena na treningu... Pre svega toga, nismo primili nijedan gol u poslednja tri meča, a sada smo pravili greške koje nismo smeli. Možda je to i strah jer su momci mladi, ali ja sam odgovoran za to, ne oni", dodao je Vilmots.

Velšani će u borbi za finale igrati sa Portugalom, koji je dan ranije tek posle penala eliminisao Poljsku, a njihov duel na programu je u sredu od 21 čas na Parku Olimpika u Lionu.

"Doneću odluku o budućnosti u narednih nekoliko nedelja. Ne želim da pričam u naletu adrenalina. Trenutno, ne razmišljam o odlasku sa funkcije. Dozvolite mi da razmislim. Odlučiću kada se završi Evropsko prvenstvo", zaključio je selektor Belgije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vilmots: Previše smo grešili

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2016

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Mark Vilmots rekao je nakon poraza od Velsa (3:1),da je njegova ekipa napravila previše grešaka što je na kraju uslovilo poraz i kraj takmičenja na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu...Belgija je sinoć u Lilu poražena od Velsa, iako je od 13. minuta vodila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.