Uporni Janko

Izvor: RTS, 25.Mar.2012, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uporni Janko

Velika borba, odličan tenis, na kraju zaslužen trijumf našeg tenisera. Janko Tipsarević je u trećem kolu Majamija savladao Ukrajinca Dolgopolova sa 2:1, po setovima 6:4, 5:7, 6:2. U borbi za četvrtfinale Janko se sastaje sa Bugarinom Dimitrovim.

Fantastična borba, dva raspoložena protivnika. Dolgopolov pružio veliki otpor osvojio set. Ipak, Janko uspeo da slomi otpor protivnika na startu trećeg seta i rutinski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << privede meč kraju.

Borba se rasplamsala od samog početka. Konstantan presing na servis protivnika sa obe strane rezultirao je sa tri brejka u setu. Tipsarević uspeo da napravi brejk više i dobije prvi set rezultatom 6:4.

U nastavku je viđena izjednačena borba. Igralo se gem za gem. Janko propušta dve brejk šanse u setu. Kada se očekivalo da ovaj set uđe u taj-brejk, Dolgopolov koristi svoju jedinu šansu za brejk u drugom setu i dobija ga rezultatom 7:5.

Na startu trećeg seta Janko pojačava i konačno lomi otpor Ukrajinca. Sa dva vezana brejka brzo stiže do prednosti od 4:0, potom rutinski privodi set kraju, 6:2.

Tipsarević se u borbi za četvrtfinale sastaje sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim koji je iz daljeg takmičenja izbacio sedmog nosioca Čeha Tomaša Berdiha pobedivši ga sa 2:1 po setovima 6:3, 2:6, 6:4.

Tipsarević i Dimitrov, koji zauzima 101. mesto na svetskoj rang listi, do sada su se dva puta sastajali na ATP turnirima. Oba meča, prošle godine u Vašingtonu i Istbornu, dobio je srpski teniser sa 2:0 u setovima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Ana lako u prvom setu sa Hantuhovom - 6:2, 2:2

Izvor: Blic, 26.Mar.2012, 00:50

Srpska teniserka Ana Ivanović igra meč trećeg kola na Mastersu u Majamiju protiv Slovakinje Danijele Hanuthove...Ana ima pozitivan skor sa Hantuhovom, pošto je slavila u prethodna četiri susreta od ukupno šest...Ivanovićeva je dobro počela meč i iskoristila prvu šansu da napravi brejk u trećem...

Nastavak na Blic...

Ana preslišala i Hantuhovu, za četvrtfinale sa Venus Vilijams

Izvor: Blic, 26.Mar.2012

Srpska teniserka Ana Ivanović očitala je lekciju Slovakinji Danijeli Hantuhovoj i plasirala se u osminu finala turnira u Majamiju - 6:2, 7:6(2)...Ivanovićeva je dobro počela meč i iskoristila prvu šansu da napravi brejk u trećem gemu, ali to nije uspela da materijalizuje, pošto je Hantuhova odmah...

Nastavak na Blic...

Tipsarević: Od Dolgopolova ne znate šta da očekujete

Izvor: Blic, 26.Mar.2012

Janko Tipsarević i Aleksandr Dolgopolov su, može se reći i očekivano, odigrali meč koji je okončan nakon tri seta, a posle pobede srpski teniser je naglasio koliko je Ukrajinac neugodan rival. .."Mnogo je lakše igrati protiv Dolgopolova kada imate brejk prednosti. On je veoma lukav i nikada ne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.