U subotu večiti derbi

Izvor: RTS, 27.Nov.2009, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U subotu večiti derbi

Utakmicama 13. kola nastavlja se takmičenje u Jelen Super ligi, a u senci 137. večitog derbija trećeplasirana Vojvodina će dobrim rezultatom protiv Rada pokušati da se približi Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Vodeća Crvena zvezda biće domaćin Partizanu od 16.15 na stadionu Marakana, a u slučaju pobede crveno-beli bi stekli sedam bodova prednosti i, praktično, osigirali titulu jesenjeg šampiona.  Sa druge strane, Partizan bi pobedom na terenu večitog rivala smanjio razliku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na samo jedan bod i završnicu prvog dela sezone učinio izuzetno zanimljivom.

Ekipa Rada dočekaće trećeplasiranu Vojvodinu, a "građevinari" će pokušati da dođu do druge pobede u elitnom fudbalskom takmičenju.  Vojvodina bi u slučaju uspeha na Banjici zabeležila osmu pobedu u Superligi i u zavisnosti od ishoda večitog derbija prišla na tri boda Partizanu, ili sedam bodova Crvenoj zvezdi.  U prošlom kolu Rad je izgubio od domaće Jagodine sa 1:0, dok je Vojvodina u Novom Sadu savladala Borac sa 3:0.

Fudbaleri OFK Beograda, koji zauzimaju četvrto mesto na tabeli, dočekaće "fenjeraša" Čukarički. "Romantičari" su prošlog vikenda savladali Hajduk iz Kule sa 2:0, dok je Čukaričkom poraz od Zvezde bio deveti u Super ligi.

Ekipa Spartaka gostuje kod Metalca, koji svoje utakmice kao domaćin igra u Kragujevcu. Subotičani su u prošlom kolu pobedili Napredak sa 2:0, a Metalac je odigrao bez pogodaka protiv BSK-a iz Borče.

Jagodina u ovom kolu igra u Kruševcu protiv Napretka, Borac će u Čačku dočekati ivanjički Javor, dok će Smederevo ugostiti ekipu BSK-a.

Sve utakmice 13. kola Jelen Super lige igraju se od 13 sati, osim "večitog derbija" koji počinje u 16.15.

subota, 13.00 sati

Kruševac: Napredak - Jagodina

Kragujevac: Metalac Gornji Milanovac - Spartak Zlatibor voda

Smederevo: Smederevo - BSK

Beograd: OFK Beograd - Čukarički

Požarevac: Mladi radnik - Hajduk

Čačak: Borac - Javor.

16.15 sati:

Beograd: Crvena zvezda - Partizan.

nedelja, 13.00:


Beograd: Rad - Vojvodina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Utakmice u senci večitog derbija

Izvor: NaDlanu.com, 27.Nov.2009

BEOGRAD, 27. novembra 2009. (Beta) - Utakmicama 13. kola u subotu se nastavlja takmičenje u Jelen Superligi, a u senci 137. "večitog" derbija, trećeplasirana Vojvodina će dobrim rezultatom protiv Rada pokušati da se približi Crvenoj zvezdi i Partizanu. Vodeća Crvena zvezda biće domaćin Partizanu...

Nastavak na NaDlanu.com...

Stanković sudi derbi, Zvezda protiv, Partizan iznenađen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2009

BEOGRAD - Derbi utakmicu 13. kola fudbalskog prvenstva Srbije između Crvene zvezde i Partizana sudiće arbitar Dragomir Stanković...Fudbalski savez Srbije danas je saopštio da će pomoćne sudije biti Igor Radojičić i Nikola Tomičić, a četvrti arbitar Boško Jovanetić...Dejan Delević biće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.