Troicki preko Conge u finalu!

Izvor: B92, Fonet, 03.Okt.2009, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki preko Conge u finalu!

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u finale turnira u Bangkoku, posle pobede nad Žoom Filfredom Congom sa 2:1 u setovima.

Troicki je do trijumfa došao sa 1:6, 6:2, 6:3 po setovima, a protivnik u završnom meču turnira, koji se igra za nagradni fond od 608.500 dolara, biće Francuz Žil Simon, koji je u prvom polufinalu pobedio Jirgena Melcera iz Austrije u dva seta, 6:4, 7:6. Prethodni put Conga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Troicki sastali su se u Japanu 2008. godine.

Srpski teniser je u tri navrata gubio svoj servis, ali je ipak ukupno gledano odlično servirao, osvojivši 62 posto poena kada je ubacivao servis, uz pet as udaraca. Troicki je tako sprečio Congu da postane dvostruki uzastopni šampion na turnir na Tajlandu, što je svojevremeno pošlo za rukom Rodžeru Federeru 2004. i 2005. godine.

"U prvom setu zaista nisam imao šanse, pošto je Žo igrao vrlo dobro, u pojedinim trenucima nisam mogao da vidim loptu. Ali, posle sam uspeo da napravim veliki preokret. Osetio sam da je izgubio ritam i iskoristio šansu", rekao je Troicki posle meča.

Troickom je plasman u finale turnira u Bangkoku jedan od najvećih uspeha u karijeri, pošto će tek po drugi put igrati za titulu na jednom turniru. Prethodni i jedini put, to mu je pošlo za rukom u Vašingtonu.

Meč između Troickog i Simona na programu je u nedelju 10 časova po srednjeevropskom vremenu.

"Za mene će to biti zaista ogroman izazov, moje tek drugo finale. Definitivno ću dati sve od sebe kako bih osvojio svoju prvu titulu", istako je Troicki.

Troicki je već zaradio 52.700 dolara i 150 bodova na svetskoj ATP rang listi.

Eventualno pobedom u finalu Troicki će zaraditi ukupno 100.100 dolara i 250 ATP bodova. Srpski teniser do sada nije uspeo da savlada Simona, 10. tenisera sveta, koji ga je porazio na oba dosadašnja susreta, ali oba puta na šljaci i to u 2007. godini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Troicki u dva seta do polufinala turnira u Bangkoku

Izvor: TV Avala, 02.Okt.2009, 21:55

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u polufinale turnira u Bangkoku na kome je postavljen za četvrtog nosioca, pošto je večeras pobedio 48. igrača sveta Džona Ajznera iz SAD sa 2:0 (7:6, 6:2).

Nastavak na TV Avala...

Troicki izjednačio protiv Tsonge

Izvor: RTS, 03.Okt.2009

U meču života Viktor Troicki pobedio je u polufinalu turnira u Bangkoku Žoa Vilfrida Tsongu sa 2:1, iako je gubio sa 1:0 u setovima. Protivnik u finalu biće mu Žil Simon...Polufinalni meč sa sedmim teniserom sveta Troicki je u svoju korist rešio za 98 minuta...Troicki, 32. teniser sveta i četvrti...

Nastavak na RTS...

Viktor(ija)! Troicki u finalu Bangkoka

Izvor: Sportske.net, 03.Okt.2009

Srpski teniser nokautirao Congu, nakon izgubljenog prvog seta. Igrao odlično, reternirao kao u transu (1:6, 6:2, 6:3). Drugo finale u karijeri, protivnik Žil Simon, deseti teniser sveta.

Nastavak na Sportske.net...

Troicki preko Tsonge do finala Bangkoka!

Izvor: RTS, 03.Okt.2009

U meču života Viktor Troicki pobedio je u polufinalu turnira u Bangkoku Žoa Vilfrida Tsongu sa 2:1, iako je gubio sa 1:0 u setovima. Protivnik u finalu biće mu Žil Simon...Polufinalni meč sa sedmim teniserom sveta Troicki je u svoju korist rešio za 98 minuta...Troicki, 32. teniser sveta i četvrti...

Nastavak na RTS...

Viktor u finalu protiv Simona

Izvor: Blic, 04.Okt.2009, 01:50

Viktor Troicki nokautirao je teniskog Muhameda Alija! Drugi reket Srbije savladao je prvog nosioca Žo-Vilfreda Congu u polufinalu „Tajland opena" u Bangkoku (nagradni fond 608.500 dolara) sa 1:6, 6:2, 6:3 i u 10 časova bori se za prvu titulu u karijeri. Viktorov protivnik u meču za trofej je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.