Srbija na Svetskom  prvenstvu

Izvor: RTS, 08.Apr.2012, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na Svetskom prvenstvu

Reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u malom fudbalu, odnosno futsalu, pošto je u revanš meču baraža na svom terenu savladala Mađarsku sa 6:1. Mađari su u Beograd došli sa prednošću od 1:0, posle pobede od pre dve nedelje.

Srbija stigla i prestigla prednost Mađara iz prvog meča. Naši reprezentativci demostritali odličan fudbal i na kraju ubedljivo slavili i obezbedili plasman na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Svetsko prvenstvo u futslalu. Mađari nisu imali šanse da zaprete našoj selekciji. Već posle prvog poluvremena bilo je jasno ko će na kraju slaviti.

"Orlovi" su posle prvog poluvremena u hali Pionir vodili sa 4:0, pošto su golove dali Marko Pršić u 10. i 20, Slobodan Rajčević u 15. i Slobodan Janjić u 16. minutu.

Reprezentativci Srbije su preko Rajčevića u prvom minutu nastavka povećali na 5:0, a potom je Aleksandar Živanović u 31. postigao šesti gol za domaću ekipu.

Mađarska je u 33. minutu golom Tamaša Lođija smanjila na 6:1, što je i konačan rezultat meča.

Utakmici u beogradskoj hali Pionir prisustvovalo je oko 3.000 gledalaca.

Svetsko prvenstvo će se održati na Tajlandu od 1. do 18. novembra ove godine, a za sada su učešće obezbedili još i domaćin, Ukrajina i Solomonska ostrva.

Srbija će prvi put učestvovati na Svetskom prvenstvu u futsalu.

Reprezentacija Jugoslavije kvalifikovala se za to takmičenje 1992. godine u Hong Kongu, ali nije učestvovala zbog sankcija.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Futsal repezentacija Srbije na prvenstvu sveta

Izvor: Studio B, 08.Apr.2012

Reprezentacija Srbije u futsalu izborila je plasman na prvenstvo sveta pošto je večeras u Beogradu, u revanš utakmici baraža, savladala selekciju Mađarske sa 6:1 (4:0). ..Srpski repezentativci u "malom fudbalu" nadoknadili su minus od jednog gola iz prvog meča u gostima (1:0) i pri put u istoriji...

Nastavak na Studio B...

“Orlovi“ izborili plasman na Svetsko prvenstvo

Izvor: KGsport.info, 09.Apr.2012, 21:51

Futsal reprezentacija Srbije, u kojoj su nastupila i šestorica igrača Ekonomca, izborila je plasmana na Svetsko prvenstvo, koje će se krajem godine održati na Tajlandu.. To je epilog revanš utakmice baraža, u kojoj su 'Orlovi' na parketu beogradske hale 'Pionir' savladali Mađarsku sa 6:1, revanširavši...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.