SP: Tri srpske posade bez finala

Izvor: B92, 29.Avg.2013, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Tri srpske posade bez finala

Tri srpske posade koje su protekle noći učestvovale u polufinalima na Svetskom prvenstvu u Junžnoj Koreji nisu uspele da se plasiraju u finala.

Srpski veslački dvojac bez kormilara Ivana Filipović, Iva Obradović, odnosno Nenad Beđik, Nikola Stojić, kao i četverac bez kormilara Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar tako će se takmičiti u B finalima.

Filipovićeva i Obradovićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su u vremenu od 7:10.11 minuta zauzele četvrto mesto u drugoj grupi polufinala i tako ostale prve ispod crte za finale. Prva tri mesta i vizu za finale osvojili su čamci Rumunije, Holandije i Južnoafričke republike.

Dvojac Beđik i Stojić osvojio je četvrto mesto u drugoj grupi polufinala u vremenu od 6:23.06 minuta, iza predstavnika Novog Zelanda, Francuske i Holandije koji su otišli u finale.

Obe srpske posada u noći između petka i subote po srednjeevropskom vremenu veslaće za plasman od sedmog do 12. mesta.

Ista sudbina čeka i četverac bez kormilara, koji je u neizvesnoj polufinalnoj grupi s vremenom 5:57:56 bio peti iza posada SAD, Holandije i Češke, koje su se plasirale u finale i Belorusije.

Oba dvojca bez kormilara su izveslala dobre trke, što je sada bilo nedovoljno za plasman u finale. Zauzeli su jedno mesto ispod pozicije za proboj u završnu bitku za medalje. Beđiku i Stojiću je nedostajalo nešto više od jedne sekunde, a kada dvojac postigne rezultat od 6:23 minuta ne može mu se ništa zameriti. Teški četverac je odveslao je borbenu trku, posle 1.000 metara imao u rukama mesto koje je vodilo u finale, ali je u drugoj polovini trke poklekao. Povrede koje su tokom sezone pratile Jagara i Tomića definitivno su uzele danak i to se najbolje videlo u samim završnicama trka“, rekao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić i dodao da očekuje da sva tri čamca, iako nisu stigli do finala, na maksimalnom nivu odveslaju B finala i da dobrim rezultatima stave tačku na međunarodnu sezonu.

Šestog dana šampionata u petak ujutru od 6.33 časova dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović veslaće za ulazak u finale.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP: Tri srpske posade bez finala

Izvor: B92, 29.Avg.2013

Tri srpske posade koje su protekle noći učestvovale u polufinalima na Svetskom prvenstvu u Junžnoj Koreji nisu uspele da se plasiraju u finala...Srpski veslački dvojac bez kormilara Ivana Filipović, Iva Obradović, odnosno Nenad Beđik, Nikola Stojić, kao i četverac bez kormilara Miloš Tomić,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.